E17 tussen Waasmunster en Destelbergen richting Gent: structureel onderhoud

Weg
Datum 3 weken in zomer

Update 08/08: Vanaf 18 augustus, vrijdagavond start de laatste fase (één weekend). Verkeer op de E17 richting Gent rijdt over twee rijstroken. Lees hieronder meer.

Wat doen we?

Drie zones van het wegdek van de E17 richting Gent tussen Waasmunster en Destelbergen worden vernieuwd. De rechterrijstrook, de zwaarste belaste rijstrook, wordt aangepakt tot op de fundering en krijgt nieuwe asfalt over een traject van 10 km. We maken van de gelegenheid gebruik om ook een brugvoeg te herstellen. Zo moeten we later niet opnieuw rijstroken afsluiten voor deze werken.

De oprit vanuit Lokeren (N47) naar de E17 richting Gent gaat definitief dicht vanaf 10 juli. Meer info hierover op de webpagina over de heraanleg van de N47 in Lokeren. De invoegstrook van de oprit vanuit Zele (N47) naar de E17 richting Gent wordt tijdens deze werken verlengd. 

Wanneer?

3 weken in juli - augustus (bouwverlof 2017)

Verkeerssituatie

Er wordt gewerkt in drie grote fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Fase 1: afgerond

Fase 2: 30 juli tot 4 augustus (afgerond)

Fase 3: weekend van 18 augustus

Er wordt gewerkt tussen Beervelde en de verkeerswisselaar in Destelbergen. De werken starten op vrijdagavond (18/08) en moeten op maandag 21 augustus, voor de ochtendspits afgerond zijn. 

  • Verkeer richting Gent rijdt over twee rijstroken in plaats van 3.
  • Afrit vanuit Antwerpen naar de R4 wordt afgesloten. Verkeer moet verder rijden tot het op- en afrittencomplex in Gentbrugge. Daar kan teruggereden worden richting Antwerpen tot de oprit naar de R4. 
  • Richting Antwerpen is er geen hinder. 

Minder hinder

  • De werken worden tijdens de zomervakantie uitgevoerd om hinder op deze drukke verkeersas zo veel mogelijk te vermijden.
  • De aannemer werkt de klok rond.

Veiligheid

  • Om bestuurders tijdig te waarschuwen dat ze de file of de werken naderen, maken we gebruik van een filedetectiesysteem. 
  • In de werfzones geldt een snelheidsbeperking van 70km/u. De federale wegpolitie zal snelheidscontroles uitvoeren tijdens de werken. 

Digitale nieuwsbrief

Wenst u verwittigd te worden via mail bij de start van de werken, dan kunt u zich via de knop rechts bovenaan deze pagina inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.