Drie weken werken aan kruispunt van Mechelbaan (N15) in Putte

Regio
Gemeente
Weg
Datum 3 weken vanaf 14 maart 2017

Update 24/04/17: De werken aan het kruispunt zijn grotendeels afgerond, maar de ingebruikname van de nieuwe verkeerslichten heeft lichte vertraging opgelopen. Tot en met 24 april zullen er nog enkele kleinere afwerkingen plaatsvinden aan het kruispunt zoals het aanwerken van klinkers rond de nieuwe lichten en het terugplaatsen van verkeersborden. Vanaf 5 mei verwacht AWV de nieuwe lichten in gebruik te kunnen nemen.

Vanaf dinsdag 14 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het kruispunt van de Mechelbaan (N15) met de Lierbaan en de Leuvensebaan in Putte. De verkeerslichten worden er vernieuwd en er gebeuren kleine aanpassingen aan de fietspaden ter hoogte van de oversteken. De werken zullen in totaal ongeveer drie weken duren.

Nieuwe verkeerslichteninstallatie

De verkeerslichteninstallatie op het kruispunt is aan vernieuwing toe. AWV zal daarom de volledige installatie vernieuwen met inbegrip van de palen, lussen en kabels. Daarnaast gebeuren er beperkte aanpassingen aan de fietspaden ter hoogte van de oversteken. De fietspaden worden lichtjes uitgebogen, waardoor ze iets verder van de rijbaan komen te liggen. Dat zal de veiligheid van fietsers bij het oversteken verbeteren.

Hinder aan kruispunt

Tijdens de werken blijft het kruispunt altijd open voor het verkeer en zijn alle normale bewegingen mogelijk. Op het kruispunt wordt er afwisselend wel een rijstrook ingenomen, wat plaatselijk voor enige hinder zal zorgen. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone ook steeds passeren, maar fietsers zullen daarbij even moeten afstappen. Woningen en handelszaken aan het kruispunt blijven steeds bereikbaar, maar zullen ruim een week te maken krijgen met werken voor de deur ter installatie van de kabels voor de verkeerslichten. Deze zones worden na het opbreken uiteraard ook terug herlegd.