Bouw van parkbosbruggen over E40 en R4

Regio
Gemeente
Weg
Datum maart 2017 tot voorjaar 2018

Update 18/06: Om de demper in de brug over de E40 te plaatsen, moet de E40 tijdelijk op verminderde rijstroken worden gebracht tussen 21u en 5u in de nacht van 19 op 20 juni 2018.

 

De Vlaamse overheid investeert mee in de parkbosbruggen in Gent.  De twee nieuwe fiets- en wandelbruggen zullen zorgen voor een vlotte en veilige verbinding tussen Gent en het Parkbos. Ze maken ook een langeafstandsverbinding mogelijk tussen Gent, Deinze en Oudenaarde. De ene brug gaat over de Ringvaart/R4 en de andere over de E40. De werken duren tot het voorjaar 2018.

Plaatsen bruggen over E40 en Ringvaart 

De eerste van de twee bruggen, namelijk deze over de E40, werd begin september 2017 geplaatst. Vanaf woensdag 8 november tot en met zondag 19 november 2017 volgt de plaatsing van de tweede brug, over de Ringvaart. Deze werken worden uitgevoerd door de stad Gent. Meer info op de website van de stad Gent.  We zullen van de gelegenheid gebruik maken om op de binnenring een betonherstelling uit te voeren. Op die manier worden alle werken gebundeld in één weekend. Deze werken zijn succesvol afgerond.

Plaatsen brug over de E40

De parkbosbruggen zijn twee fiets- en wandelbruggen over de Ringvaart/R4 en over de E40. Tijdens de nacht van 1 op 2 september werd het brugdek over de E40 geplaatst. Het brugdek zal vervoerd worden vanaf het montageterrein aan de oude op- en afrit van de N60 tot aan de definitieve locatie. Daar zal het brugdek door middel van twee kranen op de juiste plaats worden gezet.

De seinbruggen boven de E40 worden verwijderd en vervangen door een bord langs de weg. Het gaat over één seinbrug over de E40 richting kust en één boven de E40 richting Brussel. 

 

Voor meer info over het project klik hier.