Boortmeerbeek: Vervangen opgestuikte betonplaten op twee locaties van de Leuvensesteenweg (N26)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 05/6/2019 - 17/06/2019

UPDATE 11/06/19: de werfzone aan de Bieststraat wordt op 11 juni opengesteld. De aannemer begint dezelfde dag nog aan de werfzone aan de Kallebeekstraat. De werken zitten op schema en normaal gezien zal de weg volledig opengesteld worden op de eerder aangekondigde datum (17 juni).  

Waar?

Op de gewestweg N26 Leuven-Mechelen tussen de zijstraten Kallebeekstraat en Bieststraat in de richting van Leuven.

Wat?

Op twee locaties op de gewestweg Leuven-Mechelen (N26) tussen de zijstraten Kallebeekstraat en Bieststraat in Boortmeerbeek is er een betonplaat opgestuikt door de hoge temperaturen van het voorbije Hemelvaartweekend. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal beide betonplaten lokaal uitbreken en vervangen.

Wanneer?

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt er vanaf woensdag 5 juni gestart. Bij zwaar regenweer kan deze planning opschuiven. Beide werken volgen elkaar op en de uitvoering neemt ongeveer 10 dagen in beslag. Hou deze pagina in het oog voor eventuele updates i.v.m. de timing.

Hinder: Inname van de rijstrook richting Leuven. Beurtelings verkeer.

Fietsers rijden gewoon door via het bestaande fietspad. Voor autoverkeer wordt er één rijstrook over een lengte van 200m afgesloten om veilig te kunnen werken. Auto’s kunnen via werflichten om de beurt doorrijden. Lokaal en doorgaand verkeer ondervindt hiervan deze week en tijdens het verlengde weekend van Pinksteren tot aan maandagochtend 17 juni zeker hinder.

Het is mogelijk dat omwonenden gedurende een bepaalde periode geen activiteit in de werfzone zien. Op dat moment is het beton aan het uitharden. Dit heeft ongeveer 3 dagen nodig.

Meer info?  

Hebt u vragen over onze werken?

Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier

of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50