Betonherstellingen op Ring Antwerpen (R1) richting Nederland

Regio
Gemeente
Weg
Datum 3 weekends rond eind mei/begin juni

Tijdens het weekend van 20 mei, het verlengde weekend van 25 tot 28 mei en het weekend van 3 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatselijk betonherstellingen uitvoeren aan het wegdek van de ring rond Antwerpen (R1) in de richting van Nederland. De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats tijdens weekendnachten om de hinder tot een minimum te beperken. Daarnaast blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer. Wel zullen er afhankelijk van de locatie van de herstellingen, tijdelijk enkele op- en/of afritten afgesloten moeten worden. 

Betonherstellingen Antwerpse Ring

In november vorig jaar heeft AWV een grondige inspectie uitgevoerd van het wegdek op de Ring in de richting van Nederland. Daaruit is gebleken dat er op verschillende plaatsen herstellingen nodig zijn aan het betonnen wegdek van de Ring. 

Op onderstaande kaart kan u de locaties van de betonherstellingen op de Ring terugvinden (oranje markeringen). Daarnaast vernieuwt AWV ook een deel van het wegdek van de E17/R1 ter hoogte van de Kennedytunnel richting Antwerpen. Deze asfalteringswerken (bruine markeringen) staan los van de betonherstellingen, maar worden ook enkel tijdens weekendnachten uitgevoerd (zes weekends vanaf 28 april). Beide werven zijn sterk op elkaar afgestemd om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Meer info over de werken in de buurt van de Kennedytunnel kan u hier terugvinden.

 

Planning en hinder van de werken

De betonherstellingen vinden gespreid over verschillende locaties plaats, maar er wordt enkel gewerkt in de richting van Nederland. Ter hoogte van de werfzones blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk over ten minste twee rijstroken (met uitzondering van oprit E34/E313 naar R1, daar moet het verkeer tijdelijk over één rijstrook). 

Weekend van 20 mei

 • Vrijdagavond 19 mei (21u) - zaterdagochtend 20 mei (10u)
  Herstellingen ter hoogte van Deurne. De afrit Deurne (2) naar het Sportpaleis is afgesloten. Het verkeer kan de snelweg iets verderop verlaten via complex Merksem (1) en volgt dan een korte omleiding via de N1 en de N129.
   
 • Zaterdagavond 20 mei (21u) - zondagochtend 21 mei (12u)
  Herstellingen tussen Deurne en Antwerpen-Oost. Het verkeer komende van de E34/E313 wordt op één rijstrook langs de werfzone geleid.

Verlengde weekend van 25 tot 28 mei

 • Woensdagavond 24 mei (21u) - donderdagochtend 25 mei (12u)
  Herstellingen tussen Deurne en Antwerpen-Oost. Het verkeer komende van de E34/E313 wordt op één rijstrook langs de werfzone geleid.
   
 • Donderdagavond 25 mei (21u) - vrijdagochtend 26 mei (06u)
  Herstellingen tussen Deurne en Antwerpen-Oost. Het verkeer komende van de E34/E313 wordt op één rijstrook langs de werfzone geleid.
   
 • Vrijdagavond 26 mei (21u) - zaterdagochtend 27 mei (10u)
  Herstellingen ter hoogte van Borgerhout (Borsbeekbrug). De afrit Borgerhout blijft open en kan, eens de werfzone voorbij, gewoon genomen worden. 
   
 • Zaterdagavond 27 mei (21u) - zondagochtend 28 mei (12u)
  Herstellingen ter hoogte van Borgerhout. De afrit Borgerhout blijft open en kan, eens de werfzone voorbij, gewoon genomen worden. 

Weekend van 3 juni

 • Vrijdagavond 2 juni (21u) - zaterdagochtend 3 juni (10u)
  Herstellingen ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De volgende op- en afritten zijn dan afgesloten:
  - de oprit naar de R1 komende van Antwerpen-centrum (Bolivartunnel)
  - de oprit van de Kolonel Silvertopstraat (N148) 
  - de afrit Berchem (5) 
  - de afrit naar de E19
  Verkeer dat gebruik wil maken van deze op- en afritten zal een omleiding moeten volgen.
   
 • Zaterdagavond 3 juni (21u) - zondagochtend 4 juni (12u)
  Herstellingen ter hoogte van Antwerpen-Zuid aan oprit richting E19. De Bevrijdingstunnel (A12) is tijdens deze nacht afgesloten voor verkeer richting Antwerpen/R1. Ook de oprit van de Gerard Legrellelaan naar de A12 is dan dicht.
  Het verkeer komende van de A12 richting de Bevrijdingstunnel wordt omgeleid via de Jan de Vostunnel (uitrit centrum), de Singel (R10) en de Kolonel Silvertopstraat. Verkeer naar de oprit wordt omgeleid via Vogelzanglaan, Jan Van Rijswijcklaan, Jan De Voslei en oprit Kolonel Silvertopstraat.

Werken weersafhankelijk

Asfalteringswerken en betonherstellingen zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij te lage temperaturen of neerslag kunnen de werken niet uitgevoerd worden. De voorgestelde timing kan dus nog wijzigen.