Aanpassen verkeerslichten kruispunt Leuvensesteenweg (N26) met Trianonlaan in Boortmeerbeek

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2017

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de verkeerslichten van het kruispunt van de de Leuvensesteenweg (N26) met de Trianonlaan in Boortmeerbeek aangepast. Sinds februari 2017 beschikt het verkeer over een conflictvrije regeling ter hoogte van het kruispunt.

In het verleden kon er een conflict ontstaan tussen het verkeer dat vanuit Mechelen rechtdoor rijdt richting Leuven en het verkeer vanuit Leuven dat linksaf wil slaan richting E19. Beide verkeersstromen, die elkaar moeten kruisen, beschikten op hetzelfde moment over hun groenfase. Dit betekende dat ze rekening moesten houden met elkaar wanneer ze het kruispunt overstaken. Dat conflict is nu weggewerkt door een aparte groenfase te voorzien voor het verkeer vanuit Leuven richting E19. Dit verkeer kan nu niet meer afdraaien wanneer ook het verkeer vanuit Mechelen richting Leuven groen licht heeft.

 

Aangepaste fietsinfrastructuur

Op langere termijn pakt Wegen en Verkeer het kruispunt grondiger aan. Hierbij gaat er ook aandacht naar de zachte weggebruikers waarvoor de nodige aangepaste fietsinfrastructuur wordt voorzien.