Aanpassen verkeerslichten kruispunt Leuvensesteenweg (N26) met Trianonlaan in Boortmeerbeek

Regio
Gemeente
Weg
Datum eerste helft 2017

Het kruispunt van de de Leuvensesteenweg (N26) met de Trianonlaan in Boortmeerbeek behoort tot de gevaarlijke kruispunten in Vlaanderen. In de huidige situatie kan er door de afstelling van de verkeerslichten een conflict ontstaan tussen het verkeer dat vanuit Mechelen rechtdoor rijdt richting Leuven en het verkeer vanuit Leuven dat linksaf wil slaan richting E19. Beide verkeersstromen, die elkaar moeten kruisen, beschikken op hetzelfde moment over hun groenfase. Dit betekent dat ze rekening moeten houden met elkaar wanneer ze het kruispunt oversteken. Dat conflict werkt Wegen en Verkeer weg.  

 

Verkeerslichten en fietsinfrastructuur aangepakt

Wegen en Verkeer past het kruispunt op verschillende manieren aan. Op korte termijn wordt een conflictvrije regeling ingevoerd. Wegen en Verkeer doet dit door een aparte groenfase te voorzien voor het verkeer vanuit Leuven richting E19. Dit betekent dat zij niet meer kunnen afdraaien wanneer ook het verkeer vanuit Mechelen richting Leuven groen licht heeft. Automobilisten zullen na de aanpassing van de verkeerslichten bijgevolg conflictloos kunnen afdraaien.

Op langere termijn pakt Wegen en Verkeer het kruispunt grondiger aan. Hierbij gaat er ook aandacht naar de zachte weggebruikers waarvoor de nodige aangepaste fietsinfrastructuur wordt voorzien.

Werken uitgevoerd in voorjaar 2017

Volgens de huidige planning vinden de werkzaamheden aan het kruispunt plaats in het voorjaar van 2017.