A12 Londerzeel: parallelweg doortrekken voor betere bereikbaarheid bedrijven

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf dinsdag 23 april

Update 20/05/2019: Als de weersomstandigheden (er wordt veel neerslag verwacht) het toelaten, zal de aannemer in de week van 20 mei de asfaltlaag aanbrengen. Volgens de huidige planning zullen de werken dan ook eind mei afgerond zijn.   

Situering van het project

Ten westen van de A12 in Londerzeel verlengt het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf dinsdag 23 april de parallelweg tussen de Kerkhofstraat en de Mechelsestraat. Deze werken vinden plaats nog voor de start van de grote herinrichting van Londerzeel Zuid (gepland in 2021). Dankzij die verlenging zal Wegen en Verkeer de onveilige toegangsweg van het bedrijf Stone op de A12 kunnen schrappen en zal de verkeerssituatie aan Stone en ook aan meubelwinkel Moens een stuk veiliger worden. Volgens de huidige planning zullen de werken ongeveer drie maanden duren.

Voorbereidende werken nutsmaatschappijen afgerond

De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen langs de kant van de weg zijn afgerond in de week van 15 april. De aanwezige beplanting in de werfzone werd ook preventief weggenomen zodat vogels er geen eitjes leggen in beplanting die nadien moet worden weggehaald voor het doortrekken van de weg. Het agentschap start vanaf dinsdag 23 april met de eigenlijke werken: het doortrekken van de parallelweg.

Hinder voor omgeving beperkt tot doorgaand werfverkeer

Tijdens de werken worden er geen wegen afgesloten en zijn er ook geen omleidingen voorzien, maar zullen omwonenden wel aan- en afrijdend werfverkeer voor hun deur zien passeren. Meubelbedrijf Moens en Stone blijven tijdens de werken in ieder geval bereikbaar voor klanten en leveranciers