N8

Herinrichting Brusselsesteenweg (N8) in Ninove

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een volledige herinrichting van de N8 (Brusselsesteenweg) tussen het kruispunt ‘Tramstatie’ en het kruispunt met de Steenmeersstraat (Roosdaal). Er komt een middenberm, nieuwe en veilige fiets- en voetpaden, verbeterde haltes voor het openbaar vervoer, een aparte busbaan van de Herremansstraat tot het kruispunt ‘Tramstatie’, meer aandacht voor groenvoorzieningen en op drie plekken komen er veilige keerpunten. 

Ninoofsesteenweg Dilbeek - Roosdaal - Lennik: studie over herinrichting

Een studiebureau onderzoekt sinds de zomer van 2018 in opdracht van AWV de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N8), meerbepaald het stuk tussen de gewestgrens met Brussel en het kruispunt van de Omer de Vidtslaan in Roosdaal. Dit veertien km lange stuk gewestweg loopt door Dilbeek, Roosdaal en Lennik. De Ninoofsesteenweg is een typische Belgische “steenweg” die dwars door dorpskernen en woongebieden loopt. 

Een oplossing voor de N8 Ieper-Veurne

De Vlaamse overheid wil het verkeer op de N8 Ieper-Veurne vlotter en veiliger laten verlopen. De voorbije jaren werden verschillende voorstellen uitgedacht. Om uiteenlopende redenen werden ze niet gerealiseerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken zoeken nu opnieuw naar een oplossing. Dit doen we samen met alle stakeholders: de gemeentebesturen van Ieper, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem en Veurne en het provinciebestuur West-Vlaanderen alsook Westtoer en het Westhoekoverleg.