E314

Project-MER derde rijstrook Heusden - Genk

In het voorjaar 2019 zijn aan de E314 de werken gestart om een derde rijstrook aan te leggen op de E314 ter hoogte van Heusden-Zolder. In de toekomst zal ook het stuk van de E314 tussen afrit 27 (Zolder-Terlaemen) en afrit 31 (Genk centrum) in aanmerking komen voor zo'n derde rijstrook in beide richtingen. Hiervoor is in maart 2019 een nieuwe studie opgestart die de milieueffecten in kaart moet brengen en zal leiden tot een voorkeursontwerp. Bedoeling is hiermee vervolgens een omgevingsvergunning aan te vragen.

E314: Renovatie van de bovenbouw van het viaduct van Wilsele (Leuven Noord)

De Vlaamse Regering wil ​het verkeer op de E314 tussen Brussel en Aarschot vlotter laten rijden. Om die doelstelling te realiseren besliste ze in 2016 om een spitsstrook aan te leggen tussen Herent en Aarschot. Als voorbereiding op die spitsstrook renoveren we eerst het viaduct van Wilsele volledig. Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord', een reeks van elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven tussen 2018 en 2023. 

E314: Geluidsschermen tussen Herent en Holsbeek (Leuven Noord)

Om het leefcomfort voor alle omwonenden te optimaliseren, krijgt de E314 nieuwe geluidsschermen tussen Herent en Holsbeek. Over een afstand van maar liefst 7,3 kilometer isoleren we de verkeersgeluiden met schermen van 3 meter tot 4,5 meter hoog. Een deel van deze nieuwe geluidsschermen worden geplaatst in het kader van de renovatie van het viaduct van Wilsele. Oude schermen worden dus vervangen. Daarnaast krijgen verschillende bijkomende geluidsgevoelige zones waar vandaag nog geen schermen staan nieuwe schermen. Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord', een reeks van elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven tussen 2018 en 2023.

E314: Fiets- en autotunnel Kessel-Losesteenweg (Leuven Noord)

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt vanaf 2020 een fiets- en autotunnel onder de snelweg E314, in het verlengde van de Kessel-Losesteenweg. Zodra er meer bekend is over de planning van de werken, zal Wegen en Verkeer de buurtbewoners inlichten met een brief op de bus. Voorlopig kunnen zij op deze webpagina terecht voor updates over het project. De aanleg van de fiets- en autotunnel maakt deel uit van 'Leuven Noord', een reeks van elf infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven tussen 2018 en 2023.