Winterprik: de strooidiensten staan klaar

Morgenochtend komt een sneeuwzone ons land binnen. De voorspelling van Meteowing is dat deze vanaf 7u, langs de kust Vlaanderen bereikt. De wegdektemperaturen zullen negatief zijn, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties en mogelijke gladheid.

Morgenochtend verwacht de voorspeller van Meteowing een sneeuwzone die vanaf 7 uur Vlaanderen zal binnenkomen langs de kust. In de loop van de ochtend en voormiddag zal deze zich naar het centrum en oosten van Vlaanderen begeven. Aangezien de wegdektemperaturen morgenochtend en tijdens een deel van de voormiddag negatief zullen zijn, kan dit leiden tot gladheid/gevaarlijke situaties op de weg.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen nauwgezet de toestand op de weg op en zullen uitrijden om zowel preventief zout te strooien waar en wanneer nodig als lokale gladheid te bestrijden. Ook morgen blijven de strooidiensten actief om eventuele sneeuwaccumulatie te ruimen. 

Weggebruikers die morgenochtend de weg op moeten worden gevraagd om voor vertrek zeker de weersvoorspellingen na te kijken, de radio bulletins op te volgen en de website van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen. Hier kan de actuele toestand van de verkeerssituatie worden opgevolgd. 

Daarnaast wordt opgeroepen om het rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden is zeker nodig. 

Gedurende de winterperiode gebruikte het Agentschap Wegen en Verkeer 11.200 ton smeltmiddelen om de Vlaamse gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te houden.