Werken voor veilige doortocht N70 in Zeveneken van start

Op 4 november 2019 gaan de langverwachte werken voor de heraanleg van de N70 in Zeveneken van start. Het einddoel is 2 km gloednieuwe gewestweg met veilige fiets- en voetpaden en een gescheiden rioleringsstelsel. De start van de heraanleg zelf is voor 2020, op 4 november gaan de nutsmaatschappijen aan de slag. Van 12 november tot het einde van het jaar zal er enkelrichtingsverkeer gelden op de N70 tussen Zavel en Hoekstraat. Verkeer richting Gent blijft mogelijk, verkeer richting Sint-Niklaas rijdt om. 

 

Nutswerken vanaf 4 november 2019 
tijdens de nutswerken vernieuwen de nutsmaatschappijen de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie. Ze voeren deze werken in verschillende fasen uit. In de eerste fase werken de nutsmaatschappijen op de N70 tussen de Zavel en de Hoekstraat. Tijdens de eerste week van de werken zal er hinder zijn op het voetpad en het fietspad. Fietsers rijden over de rijweg, gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen gebruik maken van de N70.

Vanaf 12 november schakelen de nutswerken een versnelling hoger. Vanaf dan tot het einde van het jaar zal er eenrichtingsverkeer gelden op de N70. Wie richting Gent rijdt, kan dat langs de werfzone op de N70. Richting Sint-Niklaas geldt een omleiding via de Rivierstraat en de Beerveldse Baan (N449), het op- en afrittencomplex Beervelde, de E17, het op- en afrittencomplex Lokeren en de Zelebaan (N47).

Meer info over de nutswerken op www.fluvius.be

Doortocht Zeveneken in een notendop
De doortocht van de N70 in Zeveneken ondergaat de komende jaren een grondige metamorfose. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen. De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren). Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw verkeersplein met parkeerplaatsen, comfortabele busperrons en aandacht voor groen.

Meer info over de herinrichting van de N70 op www.wegenenverkeer.be/Zeveneken