Werken op E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke starten op 20/3

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert in twee nieuwe bruggen in de E40: één over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken starten op 20 maart en zullen tot eind 2018 duren. Om de verkeershinder op de E40 te beperken, bouwt het agentschap eerst een tijdelijke brug naast de E40 om in latere fasen het verkeer richting Brussel over te sturen. Tot juni zijn hierdoor maar twee rijstroken open richting Brussel. Het Vlaams verkeerscentrum verwacht hierdoor grote hinder richting Brussel. 

Twee nieuwe bruggen in de E40 

Er komt een nieuwe brug over de Tijarm in Zwijnaarde en één over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Beide dateren van de jaren '50 en zijn aan vervanging toe. Het agentschap bouwt toekomstgericht:  De nieuwe bruggen zijn breder, zodat er ruimte is voor een vierde rijstrook. Op het einde van de werken komen er tussen de Tijarm en de Hundelgemsesteenweg langs beide zijden van de E40 geluidsschermen. 

Nachtwerk op E40 vanaf 20 maart

Op 20 maart gaat de aannemer aan de slag op de E40. Gedurende 10 nachten (22.00 u tot 6.00 u) maakt hij doorsteken door de middenberm. De linkerrijstroken van de E40 gaan in beide richtingen dicht. Overdag is er geen hinder. 

Twee rijstroken op E40 vanaf 18 april 

Vanaf 18 april bouwt de aannemer een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Deze brug zal drie versmalde rijstroken tellen en vanaf juni dienen om het verkeer richting Brussel over te sturen. Tijdens de bouw van de tijdelijke brug, zijn er slechts twee rijstroken open richting Brussel. In deze fase verwacht het agentschap grote hinder richting Brussel. 

Verkeerssituatie van 18 april tot juni 2017:

3 rijstroken op E40 richting Gent
2 rijstroken op E40 richting Brussel
Oude Gaversesteenweg in Merelbeke afgesloten ter hoogte van de brug voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel onder de brug. 

Alle info over de werf en de volgende fasen op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke