Werken op de Leuvensesteenweg Herent/Kortenberg: vertraging

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert sinds 25 oktober onderhoudswerken uit op de Leuvensesteenweg in Herent en Kortenberg.  De werken lopen vertraging op door  een fundering die in slechtere staat is dan werd aangenomen.  

Vertraging werken

Bij de voorbereidende werken in Veltem-Beisem is gebleken dat de toestand van de fundering in slechte staat is waardoor deze ook dient vervangen te worden. Door deze onvoorziene omstandigheden en het herfstverlof van de aannemer lopen de werken vertraging op.

Werken in Veltem-Beisem en Kortenberg na de herfstvakantie

Na de herfstvakantie gaat de aannemer verder werken aan de fundering ter hoogte van het militair kerkhof en de Graafschapslaan. Gelijktijdig zal hij ook starten met de werken in Kortenberg-Centrum.  

Verkeerssituatie

Tijdens de werken in Kortenberg en Veltem-Beisem zal het verkeer over versmalde rijstroken worden gestuurd.

Locaties

In Kortenberg wordt er nog gewerkt op twee locaties: in het centrum van Kortenberg en aan het kruispunt van de Meerbeekstraat.
In Herent wordt er gewerkt op de volgende drie locaties: ter hoogte van het militaire kerkhof, aan de verkeerslichten van de Graafschapslaan en aan het kruispunt van de Diependaalweg.

Timing andere locaties

Wanneer er meer duidelijkheid is over de concrete timing van de andere locaties, zal dit gepubliceerd worden op de webpagina.

Diependaalweg afgesloten 

Tijdens de werken ter hoogte van de Diependaalweg zal de toegang van de Brusselsesteenweg naar de Diependaalweg enkele dagen afgesloten worden voor het verkeer. Voor de werken aan de Diependaalweg zal het verkeer in beide richtingen geregeld worden door middel van tijdelijke verkeerslichten. Aangezien het verkeer in de beide rijrichtingen sterk vertraagd zal verlopen, raadt Wegen en verkeer het verkeer aan om die dagen de E40 te gebruiken voor verplaatsingen tussen Leuven en Brussel in de beide rijrichtingen.