Werken E40 in Merelbeke: tijdelijk twee rijstroken richting Brussel vanaf vrijdagmiddag 13 april

Op vrijdag 13 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de afbraak van de oude brug. Om deze werken veilig te laten verlopen wordt rond de middag de rechterrijstrook richting Brussel ingenomen. Als het weer meezit en de technische omstandigheden op de werf vlot verlopen zullen deze werken maximaal één week duren. Aan de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Het verkeer houdt best rekening met vertraging en langere reistijden. 

Van 13 april tot en met 20 april: twee rijstroken op E40 richting Brussel

De aannemer start op vrijdag rond het middaguur met de afbraak van de oude brug. In het midden van de snelweg worden de damplanken weggehaald. Om deze klus veilig te laten verlopen wordt de rechterrijstrook van de E40 richting Brussel ingenomen. Deze  werken duren maximaal één week. Er zal ook tijdens het weekend gewerkt worden. 

Voor het verkeer richting de kust verandert er niets, daar blijven 3 versmalde rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting Brussel rijdt gedurende deze werken over 2 rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 50km/u aan de werfzone in de beide richtingen.

Om de hinder te beperken werkt de aannemer elke dag tussen 9u00 en 16u00 op het afgesloten rijvak richting Brussel. Op deze manier wordt de ochtend- en avondspits zo veel mogelijk ontzien. Ook tijdens het weekend wordt er gewerkt. 

Alle info over de werf op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke