Werken E40 in Merelbeke: fasewissel uitgesteld wegens weersomstandigheden

Door de slechte weersomstandigheden van gisteravond en vannacht heeft de fasewissel op de E40 ter hoogte van Merelbeke niet kunnen plaatsvinden. Het aanbrengen van de noodzakelijke  wegmarkeringen kan enkel wanneer het overwegend droog weer is. De weersvoorspellingen lieten het niet toe om de werken tijdig te kunnen aanvangen zodat ze nog voor de ochtendspits gereed zouden zijn.  

Daarom is er besloten vandaag, na de ochtendspits, te starten met de werken voor de fasewissel. Hiervoor zal één rijstrook worden ingenomen in beide richtingen. Het verkeer houdt best rekening met hinder. 

In de loop van de avond (na de avondspits) zullen de werken worden uitgevoerd waarvoor er twee rijstroken in elke richting nodig zijn. Het verkeer kan dan in beide richtingen slechts via één rijstrook passeren. Voor de ochtendspits op donderdag zal de fasewissel afgerond worden.

Dit betekent dat de nieuwe verkeerssituatie vanaf de ochtendspits op donderdag 12 april zal starten, waarbij de werfzone in de rijrichting van Brussel ligt in plaats van de rijrichting Oostende. Vanaf dan zal het verkeer weer in beide richtingen over drie versmalde rijstroken rijden.

Alle info over de werf en de volgende fasen op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke