Werken aan Scheldelaan starten vanaf maandag 13 maart 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 al gewijzigde verkeersituatie door plaatsing voetgangersbrug

Op zaterdag 11 maart 2017 wordt de Scheldelaan ter hoogte van BASF de hele dag volledig afgesloten voor het plaatsen van een tijdelijke voetgangersbrug. Vanaf maandag 13 maart 2017 gaan de werken van hoogspanningsnetbeheerder Elia en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de Scheldelaan effectief van start. Hierdoor wijzigt de verkeerssituatie op de Scheldelaan. Ter hoogte van de werfzone is beperkt verkeer mogelijk. Doorgaand verkeer richting Zandvliet volgt een omleiding via de R2 en A12.  

Plaatsing voetgangersbrug

Op zaterdag 11 maart 2017 plaatst BASF een tijdelijke voetgangersbrug over de Scheldelaan om voetgangers tijdens de werken van Elia en AWV veilig te laten oversteken tussen de personeelsparking en het bedrijfsterrein. Van 05.00 tot 20.00 uur wordt de Scheldelaan ter hoogte van poort 7 aan de terreinen van BASF volledig afgesloten. De Scheldelaan is dan 'geknipt' voor auto- en fietsverkeer. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden een alternatieve route te nemen en de omgeving te mijden. Indien er te veel wind zou staan om de brug veilig te kunnen plaatsen, worden de werken uitgesteld tot 12 of 18 maart 2017.

Verkeerssituatie Scheldelaan

Van maandag 13 t.e.m. woensdag 15 maart 2017 plaatst de aannemer de signalisatie op de Scheldelaan. Het verkeer blijft in beide richtingen mogelijk, maar met lokale hinder. Vanaf donderdag 16 maart wijzigt de verkeerssituatie. Dat betekent:

  • Boven het sluizencomplex en op de linkerarm blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Het verkeer beschikt over één rijstrook in elke rijrichting.
  • Onder het sluizencomplex blijft verkeer richting Lillo/Antwerpen altijd mogelijk. Dit verkeer beschikt over beide rijstroken. Lokaal verkeer richting Zandvliet blijft mogelijk tot aan de toegangsweg van Vesta Terminal.
  • Doorgaand verkeer op de Scheldelaan richting Zandvliet wordt omgeleid via de R2 en de A12.

Onderstaande kaart geeft de verkeerssituatie weer tijdens fase A (van 18 maart tot midden mei):

Verkeerssituatie Kruisweg

Vanaf 13 maart 2017 start Elia ook met het plaatsen van de signalisatie, de opbraak van de rijweg en het graven van de sleuven in de Kruisweg. Hierdoor verandert de verkeerssituatie op de Kruisweg. Verkeer van Lillo richting Berendrecht blijft mogelijk. Het verkeer van Berendrecht naar Lillo wordt omgeleid via de Antwerpsebaan.

Meer informatie

Meer informatie over de werken is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/antwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich daar via de werfpagina van de Scheldelaan ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven tijdens de werken.