Wegen en Verkeer werkt aan de Brusselsesteenweg van augustus tot oktober 2019

LEUVEN / BRUSSELSESTEENWEG (N2)

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen, start op dinsdag 6 augustus met werken aan de Brusselsesteenweg (N2) in Leuven, tussen de E314 en de ring rond Leuven (R23). Wegen en Verkeer voert aanpassingen door aan de rijweg om de doorstroming van bussen te verbeteren. De werken zullen volgens de huidige planning ongeveer twee maanden duren, tot oktober 2019. 

 

Vlottere doorstroming op de Brusselsesteenweg
Om de doorstroming op de Brusselsesteenweg te verbeteren, voert Wegen en Verkeer aanpassingen uit aan de huidige weginfrastructuur ter hoogte van de gebouwen van KBC. De afslagstrook om rechtsaf te slaan naar de gebouwen van KBC wordt omgevormd tot een busbaan. Zo kunnen de bussen in de toekomst op een vlotte manier tot aan de bushalte 'Leuven KBC' rijden. Er komt ook een afslagstrook om linksaf te slaan naar de Sellekensstraat. Wegen en Verkeer voert ten slotte voorbereidende werken uit voor de werken aan de ingang van de gebouwen van Pleegzorg, die in oktober 2019 van start gaan. 

 

Werken gefaseerd uitgevoerd om hinder te beperken
Om de hinder voor de omwonenden en weggebruikers te beperken, worden de werkzaamheden in verschillende fasen uitgevoerd. In een eerste fase wordt er gewerkt langs de rijweg, tussen de afslag naar de ring en de gebouwen van KBC. Tijdens de werken ter hoogte van de KBC, zal er gedurende 3 nachten gewerkt worden met tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werf. Voor de rest zal er steeds één rijstrook in beide rijrichtingen beschikbaar zijn voor het verkeer. De werken zullen volgens de huidige planning afgerond zijn in oktober 2019. 

 
Volg de werken online