Vernieuwing wegdek Leuvensesteenweg (N26) in Mechelen woensdag volledig klaar

De werken aan de Leuvensesteenweg verlopen mooi volgens schema en zullen tegen woensdagochtend 6 september volledig klaar zijn (onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden). Vanaf maandag start de laatste fase en wordt er enkel ’s nachts gewerkt tussen de Veldstraat en de Willendries. Op minder dan drie weken tijd zal het Agentschap Wegen en Verkeer zo'n drie kilometer wegdek grondig vernieuwd hebben.

Werken woensdagochtend afgerond

Vandaag worden de werken in de tweede fase, tussen de Motstraat/Dellingstraat en de Veldstraat, afgerond. Vanaf maandag 4 tot woensdag 6 september wordt dan de derde en laatste fase aangepakt. Dan wordt er enkel nog ’s nachts gewerkt tussen de Veldstraat en de Willendries (kruispunt niet inbegrepen). Tegen woensdagochtend (6u) zijn de werken volledig afgerond en is er geen hinder meer. Ongeveer drie kilometer wegdek van de Leuvensesteenweg is dan op korte tijd grondig vernieuwd. Doordat de aannemer ook ‘s nachts werkte, kon de duurtijd en dus ook de hinder van de werken sterk beperkt worden.

Verkeerssituatie van maandag tot woensdag

In de derde en laatste fase wordt enkel 's nachts gewerkt. Dan vernieuwen we de rijbaan tussen de Veldstraat en Willendries. Overdag blijft verkeer richting Leuven mogelijk, maar het verkeer richting Mechelen volgt de algemene omleiding via de Trianonlaan en N267 naar de E19. ’s Nachts is de Leuvensesteenweg volledig afgesloten in de werfzone en volgt het verkeer in beide richtingen de omleiding die overdag richting Mechelen geldt.

Meer informatie

Alle informatie over de werken is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/mechelen. AWV heeft voor omwonenden en ondernemers in de buurt van de werf ook een bereikbaarheidsadviseur voorzien. Zij kunnen met vragen, bezorgdheden of suggesties over de werf steeds terecht op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen naar 0477 477 476.

Hieronder kan u enkele foto’s terugvinden van het reeds vernieuwde wegdek: