Vernieuwing E34 stoomt door: dit weekend einde werken in Turnhout en start werken in Ranst

Snelweg richting Antwerpen dit weekend volledig afgesloten

 
Het einde van de werken op de E34 tussen Turnhout en Oud-Turnhout is nabij. Vanaf donderdag kan het verkeer al terug op het afgewerkte wegdek richting Nederland rijden. Vanaf vrijdagavond wordt ook de toplaag in de richting van Antwerpen aangelegd. Daarom wordt de snelweg van vrijdagavond tot en met maandagochtend richting Antwerpen volledig afgesloten. Het verkeer richting Antwerpen verlaat de snelweg in Oud-Turnhout en wordt via de Kempense Noord-Zuidverbinding naar de E313 omgeleid. Vanaf maandagochtend wordt de snelweg opengesteld.
Vrijdagavond start ook de eerste fase van de werken aan de bocht van Ranst. Vanaf dan is er tot 11 augustus maar 1 rijstrook beschikbaar richting Antwerpen. De oprit Oelegem naar Antwerpen is afgesloten. 
 

E34 volledig afgesloten richting Antwerpen

Dit weekend, van vrijdagavond 6 juli tot en met maandagochtend 9 juli, wordt de E34 tussen Turnhout en Oud-Turnhout volledig afgesloten richting Antwerpen voor de laatste fase van de werken. Op de kant richting Antwerpen wordt dan de toplaag asfalt aangebracht. Het verkeer richting Antwerpen zal de snelweg moeten verlaten in Oud-Turnhout (complex nr. 25) en wordt via Retie, Kasterlee en Geel (Kempense Noord-Zuidverbinding) naar de oprit Geel-West van de E313 geleid.
 

Snelweg richting Nederland donderdag opnieuw open

De werken op de kant richting Nederland zijn zo goed als klaar: vanaf donderdagochtend 5 julirijdt het verkeer richting Nederland terug op de eigen kant over een gloednieuw wegdek. Momenteel rijdt het verkeer nog over twee versmalde rijstroken op de kant richting Antwerpen. Om de signalisatie te kunnen aanpassen beschikt het verkeer tijdens de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juli in beide richtingen over slechts één rijstrook.
 

Acht kilometer gloednieuwe snelweg

Met de grondige vernieuwing van het wegdek tussen Turnhout en Oud-Turnhout is opnieuw een deel van het meerjarenproject afgerond waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer de E34 volledig vernieuwd tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Over een afstand van 8 km werd de oude wegverharding  in doorlopend gewapend beton opgebroken en vervangen door een comfortabel wegdek in asfalt. De Vlaamse overheid investeerde ongeveer 18,7 miljoen euro om het rijcomfort en de verkeersveiligheid op dit stuk van de E34 te verbeteren.
 

Vernieuwing gaat door met bocht van Ranst

Terwijl de werken in Turnhout afgerond worden, gaat het agentschap op de E34 aan de bocht van Ranst meteen verder met de vernieuwing. Richting Antwerpen krijgt het wegdek over een afstand van 4 km een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook een nieuwe toplaag. In een zone van 2 km wordt bovendien ook de fundering vernieuwd. Tot 16 juli wordt gewerkt aan de rechterrijstrook en de busstrook. Dan wordt de linkerrijstrook aangepakt. Het verkeer richting Antwerpen rijdt tot 11 augustus over één rijstrook. De oprit Oelegem richting Antwerpen blijft gedurende die periode ook afgesloten. Vanaf half augustus wordt het wegdek richting Nederland aangepakt.