Vernieuwing bushalte Hoevenzavel Genk

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf volgende week in Genk de bushalte ‘Waterschei Hoevenzavel’ langs de Hoevenzavellaan (N76) richting Zwartberg. De werken starten op dinsdag 8 oktober 2019 en zullen een drietal weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden. De werken vinden plaats op de ventweg, die wel steeds bereikbaar blijft. Begin 2018 werd ook de bushalte aan de overkant van de gewestweg vernieuwd.

 

De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushalte krijgt een verhoogd perron, een nieuw bushokje en fietsenrekken.  Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zal de halte ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers. Het fietspad wordt in asfalt voorzien. 

Minderhinder-maatregelen: werken vanop ventweg, parkeerplaatsen tijdelijk onbeschikbaar
Om de verkeershinder op de drukke gewestweg te beperken, zal de aannemer zoveel mogelijk te werk gaan vanop de ventweg en de achterliggende parkeerplaatsen. De ventweg blijft veelal bereikbaar met de wagen via de gebruikelijke in- en uitritten. 

Enkele parkeerplaatsen voor, achter en ter hoogte van de bushalte zijn niet beschikbaar tijdens de werken. Deze ruimte doet dienst als tijdelijke rijstrook van de ventweg en veiligheidszone.

De handelszaken en woningen in de omgeving van de werfzone blijven bereikbaar. 

Wanneer de aannemer toch vanop de gewestweg dient te werken, zal dit enkel buiten de spitsuren gebeuren. 
 
Weersgevoelig
Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.