Verlengen afrit Herent van E314 voor verkeer vanuit Brussel start op 5 augustus

Op maandag 5 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met werkzaamheden aan de afrit Herent (nr. 18) van de E314 voor het verkeer vanuit Brussel. Wegen en Verkeer verlengt de afrit met 250 meter om de filevorming tijdens de ochtendspits te verminderen. Tijdens de werken, die tot eind augustus duren, blijft de afrit open voor het verkeer.

Filevorming tijdens ochtendspits

De afrit Herent (nr. 18) van de E314 voor het verkeer vanuit Brussel behoort tot de 80 meest filegevoelige afritten van onze Vlaamse autosnelwegen. Dit komt tot uiting tijdens de ochtendspits tussen 8.00 uur en 9.30 uur wanneer deze afrit vanaf het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N26) tot op de snelweg vol met auto’s staat. Die filevorming is gevaarlijk voor kop-staart-aanrijdingen en vertraagt het doorgaand verkeer richting Lummen.

250 meter verlengen

Van 5 tot 30 augustus verlengt Wegen en Verkeer deze afrit met 250 meter om het verkeer op deze locatie vlotter en veiliger te laten verlopen tijdens de ochtendspits. Tijdens de werken blijft de afrit Herent (nr. 18) altijd open voor het verkeer. De afrit wordt enkel tijdelijk versmald en ingekort om de nodige werken te kunnen uitvoeren.

Deelproject van Leuven Noord

De verlenging van de afrit Herent (nr. 18) van de E314 voor het verkeer vanuit Brussel is één van de 11 deelprojecten van het overkoepelende project Leuven Noord die Wegen en Verkeer de komende jaren uitvoert.