Verkeerslichten aan kruispunt Steenweg op Diest met Tielendijk vanaf maandag 22 mei in gebruik

Het kruispunt van de Steenweg op Diest (N19) met de Tielendijk in Turnhout wordt straks veel veiliger voor fietsers. De nieuwe verkeerslichten die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er installeert, zullen vanaf maandag 22 mei volledig in gebruik worden genomen.   

Veilige oversteek

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte eerder al bekend dat het kruispunt van de Steenweg op Diest met de Tielendijk uitgerust zal worden met verkeerslichten. De lichten zullen fietsers toelaten om het kruispunt voortaan op een veilige manier over te steken.

Aansluiting lichten en asfalteringswerken

Volgende week woensdag 17 mei worden de nieuwe verkeerslichten opgehangen aan de reeds geplaatste palen en wordt de bedrading aangesloten. Tegelijkertijd wordt het asfalt aan het kruispunt mee vernieuwd. Woensdag wordt het oude asfalt gefreesd en donderdag de nieuwe toplaag geplaatst. De lichten worden pas volledig in gebruik genomen nadat de nieuwe markeringen op het wegdek zijn aangebracht. In de loop van maandag 22 mei verwacht AWV deze klus te kunnen afronden en worden de lichten volledig in gebruik genomen.

Tijdens de asfalteringswerken en de plaatsing van de verkeerslichten blijft het kruispunt steeds open voor verkeer. Het links afslaand verkeer richting Zevendonk zal mogelijk enige hinder ondervinden, maar de beweging blijft wel mogelijk.

Weersgevoelig

Asfalterings- en markeringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt.