Vannacht geen nachtelijke hinder voor verkeer op R2 in Antwerpen door gewijzigde planning werken

De plaatsing van seinbruggen op de R2 in Antwerpen zoals die gepland was in de nacht van 6 op 7 februari, wordt geannuleerd. Naar aanleiding van het ongeval dat zich in de nacht van 4 op 5 februari voordeed aan de inrit van de Liefkenshoektunnel worden de werken naar een later moment verschoven.Gewijzigde planning

Sinds 2 februari plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer 13 seinbruggen op de R2 in Antwerpen tussen de aansluiting met de A12 en het tolplein van de Liefkenshoek-tunnel.

Naar aanleiding van het ongeval dat zich in de nacht van 4 op 5 februari voordeed aan de inrit van de Liefkenshoektunnel is er een wijziging in de planning van de werken.

 

Uitgesteld naar een later moment (nieuwe data worden nog gecommuniceerd):

Plaatsing van 2 seinbruggen tussen de Tijsmanstunnel en de A12, richting de A12. Zowel verkeer komende van de R2 als verkeer komende van de Noorderlaan naar de A12 wordt omgeleid via de op- en afrit Stabroek.

Plaatsing van 2 seinbruggen: een eerste seinbrug nabij het tolplein van de Liefkenshoektunnel, de tweede seinbrug tussen de Liefkenshoektunnel en de Tijsmanstunnel. Het verkeer moet in beide rijrichtingen over 1 versmalde rijstrook.

De komende maanden worden nog enkele bijkomende seinbruggen op dit traject geplaatst, worden oude borden op bestaande seinbruggen vervangen en wordt de oude signalisatie verder verwijderd. De nieuwe signalisatie wordt dan ook aangesloten, getest en in dienst genomen.

Op de seinbruggen komen later dynamische informatieborden, die het mogelijk maken weggebruikers te informeren en het verkeer te 'sturen'.