Vanaf maandag start heraanleg van fietspaden Venusstraat/Vaartstraat (N133) in Brecht

4 kilometer fietspad in asfalt

Sinds 27 augustus is de brug van de Vaartstraat (N133) over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Brecht afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg nv vervangt de huidige ophaalbrug door een gloednieuw exemplaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt van de afsluiting gebruik om de fietspaden van de Venusstraat/Vaartstraat te vernieuwen tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat (N115) en de brug. Deze werken starten vanaf maandag 8 oktober en duren tot eind november.

Vernieuwing fietspaden

Langs beide zijden van de Venusstraat /Vaartstraat vernieuwt AWV de fietspaden tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat en het kanaal. De huidige fietspaden in klinkers worden opgebroken en vervangen door fietspaden in asfalt. Dat zal het rijcomfort voor fietsers gevoelig verbeteren.

De werken starten vanaf maandag 8 oktober langs de kant van het gemeentehuis. Na ongeveer 2 à 3 weken verplaatsen de werken zich naar het fietspad aan de overzijde (kant ‘De Statie’). In de derde en laatste fase (1 week) worden de fietspaden ter hoogte van de brug langs beide kanten vernieuwd. Volgens de planning zullen de werken aan de fietspaden rond eind november klaar zijn.

  • Fase 1: tussen Gasthuisstraat en Kanaallaan (kant gemeentehuis)
  • Fase 2: tussen Gasthuisstraat en Kanaallaan (kant ‘De Statie’)
  • Fase 3: vanaf kruispunt Kanaallaan tot brug (langs beide kanten, +- 45m)

N133 enkelrichting tot eind november

Tijdens de werken aan de fietspaden wordt er één rijstrook ingenomen en geldt er eenrichtingsverkeer in de Venusstraat/ Vaartstraat. Richting het kanaal blijft er steeds lokaal verkeer mogelijk, verkeer richting het centrum volgt een plaatselijke omleiding.

  • Doorgaand verkeer volgt de bestaande omleiding via Groot Veerle,Mallebaan (N153) en Heiken/Lessiusstraat (N115). Deze omleiding geldt tot het einde van de werken aan brug 10.
  • Lokaal verkeer richting het kanaal blijft steeds mogelijk. Plaatselijk verkeer kan terugkeren naar het centrum via de Kanaallaan en de Van Pulstraat. Na fase 2 is de N133 opnieuw in beide richtingen open tussen de Gasthuisstraat en de Kanaallaan.
  • Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik maken van het fietspad aan de overzijde.
  • De bussen van De Lijn volgen een lokale omleiding.

Meer info

De meest actuele info over de werken aan de fietspaden is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/brecht.