Vanaf 13 oktober nieuwe verkeerssituatie bij werken heraanleg N14 in Zandhoven (start fase 2)

Vanaf maandag 13 oktober 2014 wijzigt de verkeerssituatie op de N14 in Zandhoven. Dan start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met fase 2 van de werken voor de grondige herinrichting van de gewestweg. Tijdens fase 2 wordt nog altijd gewerkt op het stuk tussen de Vierselbaan en de Amelbergastraat, maar de werf schuift dan op naar de oostelijke kant van de rijbaan. Daar worden de komende maanden ook de ovonde aan de Vierselbaan en de rotonde aan de Amelbergastraat aangelegd.

Hinder en omleidingen vanaf 13 oktober

Omleidingen gemotoriseerd verkeer

Op de Ringlaan (N14) geldt er tijdens de werken tussen de Vierselbaan en de Amelbergastraat eenrichtingsverkeer richting Zoersel. Het kruispunt van de Amelbergastraat en de Ringlaan wordt tijdelijk afgesloten.

Doorgaand verkeer

• Verkeer vanuit Massenhoven richting Zoersel kan tijdens de werken gebruik maken van de Ringlaan, maar moet via een doorsteek in de middenberm aan de andere kant van de rijbaan voortrijden.

• Verkeer vanuit Zoersel richting Massenhoven volgt een omleiding via de E34 en het complex Oelegem.

Lokaal verkeer

• Verkeer op de Ringlaan van via de Hallebaan onder de E34 en daarna via de Vredeberg, de Kantonbaan en de Schildebaan naar Zandhoven rijden.

• De zijstraten die aansluiten op dat stuk van de N14 blijven bereikbaar. Verkeer vanuit de aanpalende zijstraten moet wegens het eenrichtingsverkeer de Ringlaan verplicht linksaf inslaan.

• Tijdens de werken blijven woningen en ondernemingen zoveel mogelijk bereikbaar met de auto. Alleen wanneer er vlak voor de deur wordt gewerkt, zal het even niet mogelijk zijn om met de wagen tot bij de woning of de zaak te geraken. De aannemer zal de betrokkenen tijdig laten weten op welke dagen dat het geval kan zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer kan via een tijdelijke doorgang met slagbomen langs het kruispunt van de Amelbergastraat en de Ringlaan rijden (zij het alleen in de richting van Zandhoven).

kaartje 1

Omleidingen fietsverkeer

• Aan het kruispunt van de Amelbergastraat en de Ringlaan (N14) komen er tijdelijke lichten voor fietsers die in de onmiddellijke buurt van de werfzone moeten zijn.

• Ter hoogte van de Amelbergastraat en de Liersebaan komen er tijdelijke fietsoversteekplaatsen op de Ringlaan.

• Fietsers richting Zoersel of Malle volgen de omleiding via de Molenbaan, de Boutersemdreef en de Driehoekstraat. Wie naar het centrum van Zandhoven moet, kan links afslaan richting Liersebaan.

• Fietsers naar Zandhoven of Lier volgen de omleiding via de Amelbergastraat en de Liersebaan.

kaartje 2

Vooruitblik op de volgende fasen

Zodra de werken tussen de Vierselbaan en de Amelbergastraat volledig zijn afgerond, schuift de werfzone op. Begin 2015 start de aannemer met fase 3 van het project: de werken op het stuk tussen de nieuw aangelegde rotonde met de Amelbergastraat en de rotonde met de Goormansstraat. Via een systeem van digitale nieuwsbrieven houdt AWV alle geïnteresseerden op de hoogte over de voortgang van de werken. Inschrijven kan via www.wegenenverkeer.be/zandhovenN14.