Vanaf 12 augustus aanleg busbaan en vernieuwing fietspad op N32 in Roeselare

ROESELARE

 

Vanaf maandag 12 augustus 2019 wordt, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, de voormalige parkeerstrook op de N32 Brugsesteenweg in Roeselare omgevormd tot busbaan tussen de Rotsestraat en de rotonde aan de Koning Leopold III-laan. Ook het fietspad wordt vernieuwd. Het einde van de werken is voorzien tegen eind augustus.

 

Wat?
De werken maken deel uit van de maatregelen om de drukke N32 Brugsesteenweg veiliger en vlotter te maken voor alle weggebruikers. De busbaan wordt aangelegd tussen de Rotsestraat en de rotonde aan de Koning Leopold III-laan en komt aan de kant van Mammoet 3 te liggen dus stadinwaarts richting centrum Roeselare. De werken omvatten het opbreken van de bestaande kasseistrook, het oude fietspad in beton en de voormalige parkeerstrook in asfalt waarna een busbaan wordt aangelegd en een nieuw fietspad, beide in asfalt.  
 
Hinder?
Op de N32 Brugsesteenweg blijft doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk. Ook alle handelszaken blijven toegankelijk. Fietsers in de rijrichting centrum Roeselare moeten een omleiding volgen via de Rotsestraat en Koning Leopold III-laan. 
 
Timing?
De werken starten op maandag 12 augustus en duren tot 31 augustus.  
In geval van slechte weersomstandigheden zal de uitvoeringsdatum opschuiven.