Tweede fase werken Zelzatetunnel (E34) en onderhoudswerken E34 tussen Zelzate en Moerbeke

De renovatie van de Zelzatetunnel in de E34 startte in maart 2017. De opknapbeurt van de tunnelkoker richting kust is achter de rug. In augustus starten de werken in de tunnelkoker richting Antwerpen. Tegelijkertijd voert het agentschap onderhoudswerken uit op de E34 richting Antwerpen tussen Zelzate en Moerbeke. De voorbereidende werken met hinder voor het verkeer starten op woensdag 16 augustus. Alle werken moeten in november achter de rug zijn.  Door beide werven samen uit te voeren kan de duur van de hinder aanzienlijk beperkt worden.

Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Zelzate

Voorbereidende werken: 16 tot 21 augustus

Om de werken op een veilige manier uit te voeren, moet de aannemer heel wat tijdelijke markeringen, rijbaanafscheiders en signalisatie plaatsen. Vanaf 16/8 om 20u zal er hierdoor slechts één rijstrook open zijn richting kust. Richting Antwerpen is er nog geen hinder. Van zondagmiddag 20/8 om 12u tot maandagochtend 21 augustus om 5u gaat de Zelzatetunnel in beide richtingen dicht voor verkeer. Iedereen moet omrijden via de op- en afrittencomplexen Zelzate-West en -Oost.

Een rijstrook tussen Zelzatetunnel en Moerbeke van 21 augustus tot november 2017

Op maandag 21 augustus gaan beide werven van start. De aannemer werkt in de tunnelkoker richting Antwerpen en op de E34 van de Zelzatetunnel tot het op- en afrittencomplex in Moerbeke. Alle verkeer rijdt over de rijrichting kust. Daar is één rijstrook in elke richting.

  • De oprit van de R4 naar de E34 richting Antwerpen (Zelzate-Oost) blijft open. Oprijdend verkeer zal door de middenberm geleid worden naar de andere rijrichting. Ook de afrit Zelzate-Oost richting kust blijft open.
  • De afrit Moerbeke van de E34 richting Antwerpen gaat dicht. Verkeer kan de afrit in Kemzeke nemen. De oprit Moerbeke richting Antwerpen blijft open. Ook de op- en afrit Moerbeke van de E34 richting kust blijven open.

Minder hinder en veiligheid

De aannemer werkt 7/7, maar zo weinig mogelijk tijdens de drukste maanden juli en augustus. Door de tunnelwerken te combineren met de onderhoudswerken op de E34 tussen de Zelzatetunnel en Moerbeke beperken we de hinder in tijd.

Voor de veiligheid geldt in de tunnel een snelheidsbeperking van 50 km/u. De federale wegpolitie zal snelheidscontroles uitvoeren.

Wat houden de werken in?

De Zelzatetunnel wordt grondig gerenoveerd. De aannemer vernieuwt de wanden net voor en na de tunnel, het wegdek in de tunnel krijgt een opknapbeurt. Daarnaast worden alle voegen geïnjecteerd om ze waterdicht te maken en komen er 40 nieuwe deuren in de tunnel. Het geluidsarm wegdek en de nieuwe voegen zullen het wegcomfort verbeteren en de geluidsoverlast verminderen.

Daarnaast voert het agentschap onderhoudswerken uit op de E34/N49 richting Antwerpen. Tussen Zelzatetunnel en Moerbeke krijgt het wegdek over een afstand van 8 km een volledig nieuwe verharding.