Tweede fase renovatie brug over E34/N49 in Maldegem start op 6 augustus

Op 4 maart 2019 ging het Agentschap Wegen en Verkeer van start met de renovatie van de brug in de E34/N49 over het afleidingskanaal van de Leie op de grens van Eeklo en Maldegem. De eerste fase van de werken is voor het bouwverlof afgerond. Momenteel zijn alle rijstroken open voor het verkeer. Van 6 augustus tot het einde van het jaar wordt de brughelft richting kust aangepakt. Vanaf dan is er terug slechts één rijstrook open in elke richting. 

Verkeerssituatie vanaf 6 augustus

In de nacht van 5 op 6 augustus plaatst de aannemer alle signalisatie voor de tweede fase van de werken. Op dinsdagmorgen 6 augustus, voor de ochtendspits, start de renovatie van de brughelft richting kust. Alle verkeer rijdt langs de werfzone op de brughelft richting Antwerpen. Daar is tot het einde van het jaar één rijstrook in elke richting. 

Over de werken

Op 4 maart 2019 ging de renovatie van de brug over het afleidingskanaal van de Leie op de grens van Eeklo en Maldegem van start. De brug krijgt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen. Ook de onderzijde van de brug wordt aangepakt. 

Meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Maldegem