Tweede fase renovatie brug over de Dender in Ninove vanaf 5 augustus

NINOVE
 

Sinds 18 maart is een grondige renovatie van de Denderbrug (N28) in Ninove aan de gang.  De sanering van de brughelft richting Meerbeke is voor het bouwverlof afgerond. Op 5 augustus gaat de aannemer terug van start. Vanaf dan tot november 2019 wordt de brughelft richting de N45 aangepakt. Net zoals voor het bouwverlof is er tijdens de werken slechts één rijstrook open in elke richting. 

 

Verkeerssituatie vanaf 5 augustus

In de nacht van 4 op 5 augustus plaatst de aannemer alle signalisatie voor de tweede fase van de werken. Op maandagmorgen 5 augustus, voor de ochtendspits, start de renovatie van de brughelft richting N45. Alle verkeer rijdt langs de werfzone op de andere rijrichting. Daar is tot november 2019 één rijstrook in elke richting. 

Over de werken

Sinds 18 maart werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de renovatie van de brug in de Koning Boudewijnlaan (N28) over de Dender in Ninove. Hierbij worden de bovenkant en de onderkant van de brug aangepakt. Aan de bovenkant komt er nieuwe asfalt en een nieuwe waterdichting. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen worden vernieuwd. Langs de onderzijde van de brug herstelt de aannemer het beton en brengt hij een beschermende coating aan. 

Meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/ninove