Tweede fase heraanleg Berchemweg (N8) in Oudenaarde start op 6 oktober

De werken aan de Berchemweg in Oudenaarde zitten goed op schema. Op 6 oktober 2014 start de tweede fase van het onderhoud. Vanaf dan werkt de aannemer tussen Meersbloem Melden en Meersbloem Leupegem. De Berchemweg gaat dicht voor autoverkeer. Eind oktober moeten alle werken afgerond zijn.

Over de werken

Op 1 september startte de eerste fase van de werken tussen Meersbloem Melden en de Meldenstraat. De werken zitten volledig op schema en maandag 6 oktober wordt er gewisseld van fase. Dan komt het stuk tussen Meersbloem Melden en Meersbloem Leupegem (bandencentrale) aan de beurt. De werken zullen duren tot eind oktober. De versleten betonverharding wordt volledig opgebroken en er komt een nieuwe rijweg in asfalt.

Omleiding

Tijdens de werken wordt de Berchemweg volledig afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N60 en de N453. Fietsverkeer blijft mogelijk op de fietspaden. Om veiligheidsredenen zal het Agentschap Wegen en Verkeer de fietspaden blokkeren voor gemotoriseerd verkeer.

Bereikbaarheid industriezone Meersbloem Melden

In de tweede fase loopt de werfzone van halverwege de wegaansluiting van Meersbloem Melden tot de bandencentrale. De industriezone Meersbloem Melden steeds bereikbaar voor verkeer komend van Kluisbergen/ Kerkhove. De aansluiting van de industriezone Meersbloem Leupegem ligt niet in de werfzone en blijft steeds bereikbaar vanuit Leupegem.