Twee weken werken op E34 ter hoogte van Arendonk richting Antwerpen

Vanaf maandag 23 april zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek van de E34 ter hoogte van het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Arendonk. In de richting van Antwerpen wordt er gedurende twee weken gewerkt op de rechterrijststrook. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer dan over de linkerrijstrook passeren. De herstellingen zijn noodzakelijk om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers op de E34 te garanderen.
 

Herstellingen wegdek E34

De werfzone op de E34 bevindt zich ter hoogte van brug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten in Arendonk. Op de rechterrijstrook richting Antwerpen is er op drie locaties schade aan het betonnen wegdek die dringende herstellingen vereisen. Omdat deze locaties op korte afstand van elkaar liggen zal er voor de veiligheid van het verkeer en van de wegarbeiders in één aansluitende werfzone gewerkt worden over een afstand van ongeveer 1 kilometer. De beschadigde betonplaten worden opgebroken en vervolgens vervangen door nieuwe platen. Op één locatie binnen de werfzone wordt ook de fundering van het wegdek mee vernieuwd.
 

Verkeer over één rijstrook

De werken starten op maandag 23 april en zullen ongeveer twee weken duren. Er wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt om de hinder voor het verkeer zo kort mogelijk te houden. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over de linkerrijstrook passeren. Omdat het nieuwe beton tijd nodig heeft om uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.