Twee weekends werken aan brugvoegen op E313 in Laakdal

Verkeer tijdelijk over één rijstrook richting Antwerpen

De komende twee weekends vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de voegen van de snelwegbrug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort in Laakdal. De werken vinden plaats tijdens de weekends van 13 tot 16 oktober en van 20 tot 23 oktober. De E313 richting Antwerpen blijft tijdens de werken steeds open, maar ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over één rijstrook. De werken gaan alleen door bij droog weer.

Vernieuwing brugvoegen

Brugvoegen zijn door de permanente verkeersbelasting gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoegen duren telkens van vrijdagavond tot maandagochtend. Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Brug over Meerhoutstraat/Langvoort richting Antwerpen

Op de brug van de E313 over de Meerhoutstraat/Langvoort worden de voegen vervangen op de kant richting Antwerpen. De werken worden gespreid over twee weekends:

  • Fase 1: van vrijdagavond 13 oktober (20u) tot maandagochtend 16 oktober (05u)
  • Fase 2: van vrijdagavond 20 oktober (20u) tot maandagochtend 23 oktober (05u)

Tijdens de werken blijft de E313 steeds open in beide richtingen, maar het verkeer richting Antwerpen moet ter hoogte van de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. Er geldt plaatselijk ook een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig

Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden en worden ze uitgesteld.