twee weekends onderhoudswerken op E17 richting Antwerpen tussen Waasmunster en Sint-Niklaas

Op vrijdag 14 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met asfaltwerken op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas. De aannemer werkt gedurende twee opeenvolgende weekends op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt daar over twee versmalde rijvakken.  De op- en afrit van de E17 richting Antwerpen in Waasmunster gaan dicht. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De politie zal extra waakzaam zijn en snelheidscontroles uitvoeren. AWV kiest bewust voor weekendwerk om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. 

Wat houden de werken in?

Het wegdek van de E17 richting Antwerpen krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf de afrit Waasmunster tot aan de splitsing met de parallelweg in Sint-Niklaas. Ook de oprit Waasmunster wordt volledig heraangelegd. De rijrichting Gent is eerder al aangepakt. Na deze werken zal in totaal 8 km nieuwe snelweg aangelegd zijn. 

Twee opeenvolgende weekends asfaltwerken

Tijdens de werken zal het verkeer op E17 richting Antwerpen gedurende twee weekends na mekaar over twee versmalde rijstroken rijden. Het verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. 

Fase 1:  14 en 16 juni 2019 

Van vrijdagavond 14 juni om 19u tot maandagochtend 17 juni om 6u vernieuwt de aannemer het asfalt op rechterrijstrook en de pechstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit Waasmunster gaat dicht. De afrit Waasmunster blijft open. De parallelweg in Sint Niklaas wordt afgesloten waardoor de afritten Sint-Niklaas West en Sint-Niklaas Centrum niet bereikbaar zijn voor het verkeer op de E17 vanuit Gent. Op maandagochtend 17 juni, vóór de ochtendspits, is alles terug open.

Omleidingen

  • De oprit ' Waasmunster' naar de E17 richting Antwerpen is afgesloten. Verkeer rijdt om via de E17 richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 
  • De afrit 'Sint-Niklaas West' en ' Sint-Niklaas Centrum' van de E17 richting Antwerpen naar de parallelweg zijn niet bereikbaar. Het verkeer moet doorrijden op de E17 tot het op- en afrittencomplex in Haasdonk en kan daar keren. 

Fase 2: 21 en 23 juni 2019

Van vrijdagavond om 19u tot uiterlijk maandagochtend 6u vernieuwt de aannemer het asfalt op de midden- en linkerrijstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. De oprit Waasmunster gaat dicht. De afrit Waasmunster blijft open. Op maandagochtend 24 juni vóór de ochtendspits zullen alle rijstroken terug open zijn.

Omleiding

  • De oprit naar de E17 richting Antwerpen in Waasmunster blijft afgesloten. Verkeer rijdt op richting Gent, volgt de E17 tot het op- en afrittencomplex in Lokeren en kan daar keren. 

Minder hinder

  • De werken worden in het weekend uitgevoerd om hinder op deze drukke verkeersas zo veel mogelijk te beperken.             
  • De aannemer werkt de klok rond.
'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'