Twee verlengde weekends asfaltwerken op E17 tussen Lokeren en Waasmunster

Op woensdag 24 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met asfaltwerken op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt gedurende twee weekends op de rijrichting Antwerpen. Het verkeer rijdt over 2 versmalde rijvakken en tijdelijk over 1 rijvak in plaats van 3.  Het verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. Alle op- en afritten blijven steeds open. AWV kiest bewust voor weekendwerk (hemelvaart en Pinksteren) om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. Deze planning kan nog wijzigen door weersomstandigheden.

Wat houden de werken in?

Het wegdek van de E17 richting Antwerpen krijgt een nieuwe asfaltlaag van de spoorwegbrug (net voor Lokeren) tot aan het complex in Waasmunster. De rechterrijstrook, de zwaarst belaste rijstrook, wordt over een afstand van 2,5 km aangepakt tot op de fundering. Op de middenrijstrook vervangt de aannemer in een 6 km lange zone de toplaag en de eerste onderlaag. Tenslotte krijgt de linkerrijstrook over een traject van 6 km een nieuwe toplaag in asfalt

Twee verlengde weekends asfaltwerken

Tijdens de werken zal het verkeer op E17 twee versmalde rijstroken of slechts één rijstrook ter beschikking hebben richting Antwerpen. Het verkeer richting Gent ondervindt geen hinder. Alle op- en afritten blijven steeds open.

Fase 1: Hemelvaartweekend 24 mei tot en met 28 mei

Van woensdagavond 24 mei om 21u00 tot zondag 28 mei vernieuwt de aannemer het asfalt op rechterrijstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken. Enkel van donderdagavond (25/05) tot vrijdagochtend (26/05) is er slechts één rijstrook open. Op maandagochtend 29 mei, voor de ochtendspits, is alles terug open.

Fase 2: Pinksterweekend 2 juni tot en met 5 juni

Van vrijdagavond 2 juni om 22u00 tot 5 juni rijdt het verkeer op één rijstrook richting Antwerpen. Op dinsdagochtend 6 juni voor de ochtendspits zullen alle rijstroken terug open zijn. Er wordt gewerkt op de midden- en linkerrijstrook.

Minder hinder

  • De werken worden in het weekend uitgevoerd om hinder op deze drukke verkeersas zo veel mogelijk te vermijden.                             
  • De aannemer werkt de klok rond.