Tijsmanstunnel (R2) afgesloten richting Gent tijdens pinksterweekend

Tijdens het verlengde pinksterweekend wordt de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen afgesloten in de richting van Gent. De riooldeksels in de tunnelkoker richting Gent worden er vernieuwd. Het verkeer volgt een omleiding via de Noorderlaan en de Scheldelaan. Richting Nederland is er geen hinder. De werken in Tijsmanstunnel zijn mee opgenomen in de heraanleg van het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2. Deze laatste werken zijn afgelopen maandag gestart en lopen nog tot eind augustus. 
 

Tijsmanstunnel richting Gent komend weekend dicht

Van vrijdagavond 7 juni (20u) tot en met dinsdagochtend 11 juni (05u) is de Frans Tijsmanstunnel (R2) in de richting van Gent volledig afgesloten. In de tunnelkoker richting Gent worden de riooldeksels vernieuwd. Dat is nodig om het wegdek te beschermen tegen het zware vrachtverkeer en tegelijkertijd het rijcomfort te verbeteren. Het verkeer richting Gent rijdt via de Noorderlaan (N180) en de Scheldelaan (N101) om naar de oprit Lillo. Voor het verkeer richting Nederland is er geen hinder. In deze tunnelkoker werden de riooldeksels eerder al vernieuwd.
 

Vernieuwing complex Kanaaldok B1/B2

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze zomer het wegdek van het op- en afrittencomplex Kanaaldok B1/B2 (nr. 13) op de R2. Dit zijn de op- en afritten tussen de Frans Tijsmanstunnel en de verkeerswisselaar met de A12. Daarnaast komt er een nieuwe toegang tot de weegbrug voor vrachtwagens en vernieuwen we het fietspad langs de oprit in de richting van de A12, tussen de R2 en Lillobrug. De werken zijn gestart op maandag 3 juni en duren nog tot eind augustus 2019.
 
Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden zijn de werken opgedeeld in drie fases en worden de werken met de meeste hinder tijdens weekends uitgevoerd. Verkeer op de R2 blijft altijd mogelijk in beide richtingen, behalve tijdens komend weekend (vernieuwing riooldeksels Tijsmanstunnel). De op- en afritten Kanaaldok B1/B2 worden wel soms afgesloten in functie van de werken.

De fietsbus die werknemers in de Antwerpse haven vervoert tussen het Kanaaldok en de Schelde zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden (behalve dit weekend, algemene omleiding wegens afsluiting Tijsmanstunnel). Om de dienstverlening van deze pendeldienst te verzekeren leggen we een tijdelijke route aan. Alle haltes van de fietsbus blijven ook in gebruik. 
 

Meer info

Meer informatie over de aanpak van de werken en de verkeershinder is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen. Op de website is ook kaartmateriaal beschikbaar en kunnen geïnteresseerden zich abonneren op een digitale nieuwsbrief van het agentschap.