Tiense Vesten: herinrichting binnenkant Bergévest op 8 oktober van start

 

De werken aan de buitenkant van de Bergévest tussen de Gete en het kruispunt met de Slachthuisstraat werden vorige week beëindigd. Aan de binnenkant van de Bergévest werkt Wegen en Verkeer de komende maanden tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Tijdens deze fase worden deze kruispunten afgesloten voor het verkeer. In het bovenste deel van de Beauduinstraat wordt de rijrichting opnieuw tijdelijk omgedraaid vanaf vrijdag.

 
Aanleg riolering en bovengrondse infrastructuur
 

Morgen verplaatst Wegen en Verkeer de werfzone van de Bergévest in Tienen van de buiten- naar de binnenring. Tot begin 2020 zal de werfzone zich situeren tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Beide kruispunten maken deel uit van de werfzone en worden afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van de Kapucijnenstraat werd de riolering reeds aangelegd in het voorjaar van 2019. Nu legt Wegen en Verkeer de riolering verder aan tot aan het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Daarna wordt gestart met de bovengrondse herinrichting van dit deel van de Bergévest.

 
Centrum in via Bostsestraat, centrum uit via Beauduinstraat
 

Zowel de Paardenbrugstraat als de Kapucijnenstraat worden in deze fase van de werken ter hoogte van de Vesten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer van en naar de Paardenbrugstraat kan de bestemming bereiken via de Beauduinstraat. Het verkeer van de Kapucijnenstraat naar de Bergévest kan via het centrum en de Beauduinstraat de Bergévest bereiken. Hiervoor wordt de rijrichting van het gedeelte van de Beauduinstraat tussen de Reizigersstraat en het Kapucijnenplein opnieuw omgekeerd vanaf vrijdag 11 oktober. De komende dagen is dit nog niet mogelijk omwille van de ‘Kweikersdagen’ in de binnenstad van Tienen. Het verkeer van de Bergévest naar de Kapucijnenstraat kan omrijden via de Bostsestraat. Fietsers kunnen dezelfde omleidingen volgen en op de Bergévest gebruik maken van het fietspad aan de buitenring.

 
Bekijk de omleidingskaarten