Thomas Watsonlaan (N748), Bosstraat en Hamonterweg (N71), Hamont-Achel / Neerpelt: Start werkzaamheden Hamonterweg

Vanaf maandag 14 mei start de volgende fase van de herinrichting van de Thomas Watsonlaan, Bosstraat en Hamonterweg. Dan starten de werkzaamheden op de Hamonterweg. 

De werken in de Thomas Watsonlaan lopen stilaan op hun einde. Deze week krijgt de Thomas Watsonlaan een nieuwe toplaag asfalt. Ten laatste donderdagmorgen gaat de weg weer open en kan verkeer opnieuw in beide richtingen gebruik maken van de Thomas Watsonlaan. Ook de Lillerheidestraat wordt deze week terug hersteld, zodat het verkeer vanuit Peer en Sint-huibrechts-Lille weer gewoon naar de rotonde kan rijden. 

Start werken Hamonterweg op kruispunt met Hoek/Geuskens

Vanaf maandag 14 mei beginnen de werken op de Hamonterweg. Als eerste werkt de aannemer op het kruispunt van de Hamonterweg met Hoek en Geuskens. Het kruispunt is tijdens deze werken volledig afgesloten voor verkeer, ook voor fietsers. Er wordt een omleiding voorzien om het verkeer rond te leiden:

  • De rotonde ‘quatre bras’ blijft bereikbaar voor autoverkeer, uitgezonderd de afslag naar de Hamonterweg richting Hamont.
  • Verkeer vanuit Neerpelt of Achel richting Hamont volgt een omleiding vanaf de rotonde via de Thomas Watsonlaan, De Leonaerdtslaan, Orchideeënlaan en Militaire dijk terug naar de Hamonterweg. In de Militaire dijk geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.
  • Verkeer vanuit Hamont richting Achel of Neerpelt rijdt via de Rodenbachstraat, Kapelstraat, Kiekoet, Orchideeënlaan, De Leonaerdtslaan en Thomas Watsonlaan terug naar de rotonde. In de Kiekoet geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer.
  • Op de omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 50km/uur. 
  • Alle woningen, handelszaken en bedrijven langs de Hamonterweg en Bosstraat blijven bereikbaar.
  • Zwaar vrachtverkeer wordt al op grote afstand omgeleid, via Kaulille en Lozen.

De werken aan het kruispunt Hamonterweg/Hoek/Geuskens duren ongeveer twee maanden en zullen voor de start van het bouwverlof op 13 juli afgerond worden. 

 

Werken Hamonterweg op kruispunt met Hoek/Geuskens

Veilig fietsen tijdens de werken

Door de werken van de nutsmaatschappijen op de Hamonterweg en de rioleringswerken in de Thomas Watsonlaan en de Lillerheidestraat zijn de fietspaden aan de rotonde grotendeels opgebroken. Ook ter hoogte van het kruispunt met Hoek en Geuskens zal er vanaf maandag 14 mei geen doorgang zijn voor fietsers. Er geldt een aparte fietsomleiding, gescheiden van de omleiding voor autoverkeer, om hen een veilige en comfortabele route te bieden (zie omleidingsplan). 

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen op de webpagina www.wegenenverkeer.be/hamontachelneerpelt meer informatie terugvinden over de werkzaamheden of zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief.