Ter Doeststraat in Brugge afgesloten vanaf 19 juli (in kader van aanleg A11)

Vanaf woensdag 19 juli is de Ter Doeststraat in Brugge afgesloten tot 11 augustus in het kader van de aanleg van de A11. Fietsers kunnen steeds door via het vernieuwde jaagpad. 

De Ter Doeststraat wordt afgesloten voor autoverkeer om de radarmast te kunnen plaatsen die het scheepvaartverkeer op het Boudewijnkanaal moet monitoren en om de rijweg te herstellen. De werken starten op woensdag 19 juli en duren tot vrijdag 11 augustus.

Het autoverkeer komende van Lissewege dat naar Brugge wil (en omgekeerd), moet omrijden via de N31. Autoverkeer komende van Lissewege dat naar Dudzele wil (en omgekeerd), moet omrijden via de N31, de nieuw aangelegde verbindingsweg tussen de N371 Blankenbergse Steenweg en de Pathoekeweg, en de N348 Havenrandweg-Zuid.

Fietsers zullen geen hinder ondervinden van de werken want zij blijven doorgang behouden via het vernieuwde jaagpad.
 
Over de A11
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte op 22 maart 2014 met de aanleg van de A11. De nieuwe snelweg is een belangrijke schakel in het verkeersnetwerk in West-Vlaanderen. Het eindresultaat zal een 12-km lange nieuwe autosnelweg zijn die vanaf eind 2017 de N31 in Brugge met de N49 in Westkapelle verbindt. De ingreep zal een belangrijke invloed hebben op de mobiliteit in de regio: het economisch en toeristisch verkeer en het lokaal verkeer worden van elkaar gescheiden. Nieuwe en veilige lokale weg- en fietsinfrastructuur zorgt voor betere leefbaarheid in de polderdorpen. Meer info op www.A11verbindt.be