Structureel onderhoud op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne

Vanaf maandag 16 februari 2015 starten, in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, structurele onderhoudswerken op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne in de richting van Frankrijk. Het einde van de werken is voorzien tegen begin april.

De werken omvatten de heraanleg van zowel de top- als onderlaag. De werfzone op de E40 bevindt zich enkel op de rijbaan richting Frankrijk en begint vlak na de afrit nr. 2 Oostduinkerke en eindigt vlak voor de afrit nr. 1 Veurne.

De heraanleg van de toplaag van de afrit Veurne richting Frankrijk zit ook vervat in dit werk, net zoals de herstelling van de bruggen waar de E40 overheen gaat. Aan deze bruggen gebeuren voegrenovaties en reinigingswerken.

Hinder

Met behulp van doorsteken wordt de rijbaan richting Jabbeke gebruikt voor het verkeer in de twee rijrichtingen waardoor alle verkeer in plaats van over twee rijvakken over 1 rijvak moet.  In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Tijdens de werken blijven de afrit Veurne en de oprit Oostduinkerke richting Frankrijk afgesloten. Het verkeer dat de afrit Veurne wil nemen moet omrijden via de afrit Oostduinkerke en dan de N330, N35, N390 en N8 nemen.  Het verkeer dat de oprit Oostduinkerke wil nemen moet via dezelfde gewestwegen omrijden naar de oprit Veurne richting Frankrijk.

De afrit Oostduinkerke richting Frankrijk blijft open, evenals de oprit Veurne richting Frankrijk. In de rijrichting Jabbeke blijven alle op- en afritten open.

Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt weinig hinder, uitgezonderd weekenddagen met goed weer wanneer veel mensen richting kust of Plopsaland rijden.

Timing

Om de hinder in tijd te beperken zal de aannemer 6 dagen op 7 werken. De onderhoudswerken aan de bruggen onder de E40 zijn weersafhankelijk. Enkel bij gunstig weer kan er aan gewerkt worden. Toch zal de aannemer alles in het werk stellen om de werken af te ronden voor de start van het paasverlof.