Structureel onderhoud N36 Kluisbergen vanaf 17 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 september (voor de ochtendspits) met het structureel onderhoud aan de N36 (Stationsstraat en Ronse Baan). De werken lopen vanaf de Parklaan tot de Ronde Van Vlaanderenstraat. Ook het kruispunt aan de Ronde Van Vlaanderen straat wordt aangepakt. Tijdens de werken kan het verkeer de werfzone enkel in de richting van Ronse passeren. Het verkeer richting Anzegem volgt een omleiding. De werken duren tot eind november. 
 

Wat houden de werken in?

Met het structureel onderhoud worden twee asfaltlagen van de rijbaan vervangen. Tussen de Parklaan en de Stoutegemstraat worden er ook grote plantvakken aangebracht. De huidige parkeerstrook tussen de Feelbosstraat en de Stoutegemstraat wordt vervangen door een waterdoorlatende verharding. 
 

Verkeerssituatie per fase

Er wordt gewerkt in twee fases. Eerst wordt de weghelft met de rijrichting Kerkhove/ Anzegem aangepakt. Vervolgens, in de tweede fase, wordt er gewerkt op de weghelft in de richting van Kwaremont/ Ronse. Tijdens de gehele tijd van de werken wordt de werfzone éénrichtingsverkeer, in de richting van Ronse.

Het verkeer in de richting van Anzegem volgt een omleiding:

  • Het verkeer volgt de N425 (Zandstraat),  slaat vervolgens linksaf naar de Hoogbergstraat en blijft deze volgen. Deze gaat over in de Zulzekestraat, Driesstraat (met de bocht mee naar links), Bruggestraat,  Brugzavel, een klein stukje Rozenlaan en zo terug naar de Parklaan.

Fietsverkeer blijft mogelijk op de bestaande fietspaden. 

Alle info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Kluisbergen

Wegenwerken zijn weersafhankelijk. Deze planning is dan ook onder voorbehoud en kan nog wijzigen.