Structureel onderhoud fietspaden Nieuwelaan (N277) in Grimbergen/Meise

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf zaterdag 9 december onderhoudswerken uitvoeren op het fietspad op  de Nieuwelaan tussen de Romeinsesteenweg in Grimbergen en de Kapellelaan in Meise. Een aannemer zal de betonverharding affrezen en vervangen door een toplaag in asfalt. Het einde van de werken is voorzien voor donderdag 21 december. De hinder voor de weggebruiker wordt zoveel mogelijk beperkt.

De werken worden opgedeeld in 2 werfzones. In de eerste zone, tussen de Romeinse Steenweg en Zijp, zullen de de werken in het weekend uitgevoerd worden. In de tweede zone, tussen Zijp en de Kapellelaan, wordt er gewerkt tijdens de week.

Hinder

Er wordt zoveel mogelijk vanop de fietspaden en de bermen gewerkt. Op bepaalde momenten, wanneer de vrachtwagens niet kunnen lossen vanop het fietspad, kan er plaatselijk en tijdelijk (buiten de spitsuren)  een rijstrook afgesloten worden.

In de eerste zone zullen de fietsers tijdens de werken gebruik moeten maken van de rijbaan.

In de tweede zone kunnen de fietsers gebruik maken van het enkelrichtingsfietspad in de richting waar niet gewerkt wordt.