Steenweg (N78) in Rekem: vernieuwen toplaag rijbaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van maandag 16 tot en met vrijdag 27 oktober de Steenweg (N78) in Rekem, tussen de rotonde aan de Daalbroekstraat tot de aansluiting met de Heirbaan. Het wegdek krijgt er in twee fases een nieuwe toplaag asfalt. Voor verkeer richting Lanaken geldt er een plaatselijke omleiding, verkeer richting Maasmechelen kan steeds langs de werfzone rijden.

Tijdens de eerste fase van maandag 16 tot en met maandag 23 oktober vernieuwt de aannemer de weghelft aan de even zijde van de N78 (rijstrook richting Maasmechelen). Hij verwijdert eerst de bestaande asfaltlaag en breekt de oude fundering op. Nadien wordt er een nieuwe fundering aangelegd en volgt de nieuwe toplaag in asfalt. 

De Nieuwstraat, Populierenlaan en Toekomstlaan zijn tijdens deze eerste fase niet bereikbaar vanaf de N78. Plaatselijk verkeer kan omrijden via de Rekemerstraat en de Raamstraat of via de Groenstraat en de Pastoor Breemanslaan. Verkeer vanuit Lanaken naar Maasmechelen kan tijdens deze werken in enkele richting langs de werfzone rijden. Richting Lanaken geldt er een omleiding via de Daalbroekstraat en de Heirbaan.

Tijdens de tweede fase van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 oktober start de aannemer met de renovatie van de rijstrook richting Lanaken. Verkeer richting Lanaken kan dan rijden over het nieuwe wegdek. Voor wie vanuit Maasmechelen naar Lanaken wil, blijft de omleiding via de Daalbroekstraat en de Heirbaan van kracht tot het einde van de werken. Tijdens deze fase kan het verkeer vanuit de N78 wel opnieuw de Nieuwstraat, Populierenlaan en Toekomstlaan indraaien.

De weersomstandigheden van de volgende weken kunnen de timing mogelijk nog beïnvloeden.