Start werken aanleg rotonde N49-N376 in Knokke-Heist

Vanaf maandag 9 maart starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuwe rotonde op het kruispunt van de N49 Natiënlaan met de N376 Dudzelestraat in Knokke-Heist. Vanaf 30 maart beginnen de eigenlijke werken die in twee fases zullen uitgevoerd worden. Deze werken kaderen in de aanleg van de A11.Maandag 9 maart starten de voorbereidende werken waarbij het verkeer op de N49 over ongeveer 1 kilometer in beide rijrichtingen over 1 rijstrook moet. Tijdens deze fase wordt de bestaande verharding van de N49 uitgebreid, zodat tijdens de eigenlijke werken twee versmalde rijstroken kunnen voorzien worden in beide rijrichtingen.

Vanaf 30 maart starten de eigenlijke werken aan de rotonde. Deze rotonde zal in twee helften aangelegd worden. Eerst is de helft aan de zijde van Sluis aan de beurt. In die fase van de werken verandert het huidige kruispunt in een T-kruispunt van de N49 met de N376 richting Dudzele. Het verkeer richting Sluis zal op dit kruispunt niet meer kunnen afslaan maar moet het volgende kruispunt N49 Natiënlaan-N376a Sluisstraat gebruiken. Het verkeer op de N49 moet in beide rijrichtingen over twee versmalde rijstroken. De eerste fase zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

De voltooiing van de rotonde is voorzien in het voorjaar van 2017.

 

Verkeersveilige rotonde met aandacht voor zachte weggebruikers

Het huidige kruispunt met verkeerslichten krijgt een rotonde die verhoogd wordt aangelegd. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers op een comfortabele manier onder de rotonde rijden en wandelen. Bovendien is het hier aangenaam toeven: fietsers en voetgangers rijden en wandelen langs het water, dat ook binnen de rotonde wordt doorgetrokken.

De rotonde krijgt een bypass voor het verkeer dat van Antwerpen naar Sluis wil rijden.

Persbericht 150306 Afbeelding fietspad binnen rotonde Knokke-HeistPersbericht 150306  luchtfoto afbeelding rotonde Knokke-Heist