Rotonde Veldwezelt - Oproep kandidaten klankbordgroep

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgend jaar de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Veldwezelt, Lanaken. Vanaf volgende week werken de nutsmaatschappijen er tot het voorjaar 2020 in de wegbermen, met beperkte verkeershinder. Om de lokale minderhinder-maatregelen verder voor te bereiden, worden alvast een aantal ervaringsdeskundigen uit de buurt gezocht om hierover mee te denken.

 

Aan de rotonde in Veldwezelt komen vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Een aparte bypass voor het gemotoriseerd verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen moet ook de doorstroming verbeteren. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert 1,3 miljoen euro in deze fietsveilige rotonde. 

Klankbordgroep Minderhinder:
Meedenken over slimme lokale oplossingen 
Wegenwerken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee. AWV is zich daarvan bewust en wil nog voor de eerste spadesteek samen met de buurt nadenken over lokale minderhinder-maatregelen. Die moeten de impact van de werken op de omgeving milderen, met oog op veiligheid en bereikbaarheid. 

Uiteraard worden er tijdens de voorbereidingen van werven een aantal afspraken op voorhand vastgelegd met de projectpartners en bv. buurgemeenten. Maar ook de kijk van de inwoners uit de buurt, als dagelijkse gebruikers van de omgeving, kan daarin een grote meerwaarde betekenen. Zij zijn immers de lokale ervaringsdeskundigen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Lanaken richten daarom nu deze klankbordgroep op. 

Inwoners kunnen zich daarvoor kandidaat stellen via de frederik@bereikbaarheidsadviseur.be tot 8 december 2019

Alle info op www.wegenenverkeer.be/lanaken.