renovatie onderkant viaduct (B401) in Gent vanaf 26 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf maandag 26 augustus met werken aan de onderzijde van het viaduct (B401) in Gent. Hierbij voert de aannemer betonherstellingen uit aan de pijlers en de onderzijde van de brug tussen de Schelde en de Hundelgemsesteenweg (N444). Deze werken zullen duren tot begin 2020, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Betonherstellingen 
De aannemer herstelt de pijlers en de onderzijde van het viaduct (Fly-over)  in Gent. De werfzone loopt over 2 zones, een gedeelte tussen de Schelde en de spoorweg (Frans de Mildreef) en een gedeelte tussen de spoorweg en de Hundelgemsesteenweg (N444). Het grootste deel van de werken zal boven braakliggende terreinen en parking plaatsvinden. Daaropvolgend voorziet de aannemer het viaduct ook van een beschermende verflaag.  

Verkeerssituatie
Het verkeer kan in beide richtingen langs de werfzone. Fietsers en voetgangers zullen lokaal omgeleid worden. De parking onder de fly-over gaat dicht.

Minder hinder

Om de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken enkel overdag uitgevoerd tussen 7u en 17u en wordt er in verschillende korte fasen gewerkt.

Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Gent.