Renovatie brug over E17 in Nazareth met aanleg fietspaden

 ASTENE (NAZARETH)

Van 5 augustus tot het einde van 2019 krijgt de brug van de Steenweg Astene over de E17 in Nazareth een grondige opknapbeurt. Tegelijkertijd komen er nieuwe, veilige fietspaden tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Ook het wegdek wordt in deze zone vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt hiervoor samen met de gemeente Nazareth. 

 
Wat houden de werken in?

Zowel de brug als de steenweg worden vernieuwd. Het wegdek, de waterdichting, de brugvoegen en de leuningen van de brug worden vernieuwd. Daarnaast krijgt de Steenweg Astene tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat vrijliggende fietspaden, met uitzondering van de brug zelf. De brug wordt uitgerust met verhoogde fietspaden. Ook het wegdek, de grachten en de verlichting worden in deze zone vernieuwd. 

 
Steenweg Astene afgesloten

De Steenweg Astene gaat tijdens de volledige duur van de werken dicht tussen de kruispunten met de Kortrijkseheerweg en de Deinzestraat. Alle gemotoriseerd verkeer en de fietsers moeten tot het einde van het jaar omrijden via de brug over de E17 van de 's Gravenstraat (N437).

Op de E17 zal er geen hinder zijn voor het verkeer.