Reiniging van Limburgse carpoolparkings deel 2

Eerste reinigingsronde Limburgse carpoolparkings levert 2,2 ton vuil op

 

Volgende 5 parkings dit weekend aan de beurt
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigde afgelopen weekend 4 van de 9 Limburgse carpoolparkings. Daarbij werd 2,23 ton vuil opgehaald. Zaterdagochtend om 02.45 uur waren de parkings gereinigd en opnieuw open voor de pendelaars. Tijdens de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober zal het Agentschap de overige 5 parkings kuisen. Om dit grondig te kunnen doen, geldt ook weer een parkeerverbod op de betrokken carpoolparkings. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt elke carpoolparking sowieso elke twee dagen netjes met opruimacties, maar door deze grondige reinigingsbeurten blijven de parkings extra proper voor de pendelaars. Ook voorkomt men zo bijvoorbeeld het verstoppen van slokkers die het regenwater moeten afvoeren.

Afgelopen weekend werden de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Lummen gereinigd. Hierbij verwijderde de aannemer zowel veegvuil (onkruid, bladeren, steentjes, …) als zwerfvuil. Tijdens de reinigingsactie heeft hij zo bijna 2,23 ton veegvuil opgeruimd. 
 

Parkeerverbod 9x beter opgevolgd

Om de parkings goed met de borstelwagen te kunnen reinigen, is het belangrijk dat die volledig leeg zijn. Daarom zet AWV sterk in op de bewustmaking van de pendelaars. De voorbije 2 jaren werden de communicatieacties steeds verder aangepast en uitgebreid. En met resultaat: afgelopen weekend stonden nog slechts 6 wagens op de parkings, tegenover 54 auto’s tijdens de reinigingsbeurt op dezelfde parkings in maart 2018. 
 

Laatste 5 Limburgs carpoolparkings tijdens nacht van 12 op 13 oktober

Tijdens de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober zal het agentschap de 5 overige Limburgse carpoolparkings reinigen in:

  • Halen
  • Hasselt-Zuid
  • Houthalen
  • Paal (Beringen)
  • Tongeren 

De aannemer aannemer start vrijdagavond om 20.00 uur. Tijdens deze werken kunnen pendelaars parkeren op de carpoolparkings langs de naburige op- en afritten. De parkings zullen ten laatste zaterdagochtend om 06.00 uur weer gereinigd en open zijn voor de carpoolers.