Reiniging carpoolparkings langs Limburgse snelwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 16 op 17 en 23 op 24 maart de carpoolparkings in Limburg reinigen. 

Om het comfort van de pendelaars te ondersteunen, reinigt AWV op regelmatige basis de carpoolparkings. Deze werken zorgen voor een nettere omgeving. Dit draagt bij tot het doel van de Vlaamse overheid om automobilisten aan te zetten om vaker te carpoolen en het aantal files te laten verminderen. 

De reiniging gebeurt grotendeels door middel van een borstelwagen. Om de volledige parking te kunnen reinigen, is het bijgevolg essentieel dat de volledige zone autovrij is. Daarom worden deze reinigingswerken twee weken op voorhand op de parkings aangekondigd door middel van informatieborden.  

Om de hinder te beperken, zal de aannemer enkel ‘s nachts (20.00 uur - 06.00 uur) werken. Voor de reinigingswerken zijn de parkings daarenboven in 2 reeksen opgesplitst zodat de andere locaties als alternatieven beschikbaar zijn voor de pendelaars. 

Tijdens de nacht van 16 op 17 maart zal het agentschap de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. 

Het onderhoud van de parkings in Halen, Hasselt, Houthalen, Paal en Tongeren gebeurt tijdens de nacht van 23 op 24 maart.