R71xN702 Hasselt - bijsturing fietstunnel provinciehuis

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat een van de fietstunnels in aanbouw gedeeltelijk terug ontmantelen om het vloerniveau op te hogen. Deze ingreep zorgt voor een vertraging van de werken. De voorziene openstelling van de nieuwe wegenis vlak na nieuwjaar, zal sowieso opschuiven door een optelsom van verschillende werf- en weersomstandigheden. De verkeershinder op en rond het kruispunt blijft steeds beperkt dankzij de tijdelijke wegenis.

 

Onlangs werd vastgesteld dat de aannemer een vergissing heeft begaan in de hoogtes van de vloerplaten van de twee fietstunnels in aanbouw. AWV eist een kwalitatieve rechtzetting van de aannemer, die deze aanpassingen ook zelf zal moeten bekostigen. 

De zuidelijke tunnel tussen het RAC en het Provinciehuis zit op dit moment zo’n 50 cm te laag. Daarvan verwijdert de aannemer nu eerst de prefab tunnelwanden, waarna het vloerniveau wordt opgehoogd. De noordelijke tunnel tussen park H en de Japanse Tuin zit enkele tientallen cm te hoog. Deze kan vermoedelijk gewoon verder worden afgewerkt, mits aanpassingen aan delen van de reeds aangelegde wegenis.

Planning schuift op
Deze ingreep zorgt voor een aanzienlijke vertraging van de werken. Door een optelsom van verschillende werf- en weersomstandigheden liep de totale projectplanning sowieso al wat vertraging op, maar door de noodzakelijke bijsturing van de fietstunnel schuift deze nog verder op.  De voorziene openstelling van de nieuwe wegenis vlak na nieuwjaar, schuift zeker op. 

De verkeershinder op en rond het kruispunt blijft steeds beperkt dankzij de tijdelijke wegenis.