Periodieke onderhoudswerken in tunnels: juli 2019 (toevoeging)

TOEVOEGING: In de maand juli zal er een tweede, bijkomende onderhoudssluiting plaatsvinden in de Leonardtunnel van de Brusselse Ring op niveau -2. Tijdens de nachten van 8 en 9 juli 2019 zijn beide tunnelkokers gelijktijdig afgesloten. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.
Hieronder vindt u het aangepaste overzicht. 

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand juli.

Kennedytunnel: 1 en 2 juli
In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 2 op woensdag 3 juli, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.
 
Rupeltunnel: 3 en 4 juli
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 3 en donderdag 4 juli, telkens tussen 20u en 06u. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere rijkoker met dubbel verkeer.

Leonardtunnel (niveau -2): 8 en 9 juli
Tijdens de nachten van 8 en 9 juli (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -2) op de Ring rond Brussel (R0). Tijdens deze twee nachten wordt er gelijktijdig in de beide tunnelkokers gewerkt. De Leonardtunnel op niveau -2 is dus volledig afgesloten. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Overijse. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt, wordt de E411 richting Brussel opgestuurd en moet keren onder het viaduct van Oudergem.
 
Vierarmentunnel richting Waterloo: 8, 9 en 10 juli
Tijdens de nachten van 8, 9 en 10 juli (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel (R0) in Tervuren in de richting van Waterloo. Het verkeer richting Waterloo wordt via het bovengrondse kruispunt omgeleid.
 
Waaslandtunnel: 15 en 16 juli
Tijdens de nachten van maandag 15 en dinsdag 16 juli wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.
 
Vierarmentunnel: 17 en 18 juli
Tijdens de nachten van woensdag 17 en donderdag 18 juli (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel (R0) in Tervuren. Eerst in de tunnelkoker richting Zaventem, de nacht nadien in de koker richting Waterloo. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten rijdt tijdelijk via het bovengrondse kruispunt.
 
Leonardtunnel (niveau -1): 22 juli
Tijdens de nacht van 22 juli (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -1) op de ring rond Brussel (R0). De tunnelkokers zijn dan in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, wordt op de R0 richting Waterloo gestuurd en moet keren op het kruispunt van Groenendaal. Verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de R0 richting Zaventem gestuurd en moet keren op het kruispunt van Vierarmen.
 
Leonardtunnel (niveau -2): 23 en 24 juli
Tijdens de nachten van 23 en 24 juli (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -2) op de Ring rond Brussel (R0). Eerst in de tunnelkoker richting Zaventem, nadien in de koker richting Waterloo. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Overijse. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt, wordt de E411 richting Brussel opgestuurd en moet keren onder het viaduct van Oudergem.
 
Oostertunnel: 25 juli
In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juli (20u-5u) wordt er gewerkt in de Oostertunnel (R23) in Leuven. De tunnel wordt in beide richtingen afgesloten. Het verkeer rijdt dan tijdelijk via het bovengrondse kruispunt (Martelarenplein).

Info Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.